Zobacz pełną wersję : Centralny zamek z pilota nie działa
Witam zakupiłem niedawno Honde Civic Coupe VI generacji z 96r dostałem od właściciela pilota do centralnego zamka, jest tam domykanie szyb z tego pilota i centralny zamek, wymienilem baterie ale nic nie dzialała , żadnej reakcji a dioda na pilocie miga przy naciskaniu pilota. Jaka przyczyna ? :(
Muzyk-Grzes
08-09-12, 21:09
Po pierwsze nie ten dział (MA/MB) a ty masz EJ6, poza tym w serii nie było czegoś takiego jak centralny z pilota i domykanie szyb, można to zamontować oczywiście osobno ,ale jakby coś takiego było to zapewne by działało żeby przy sprzedaży podnieść cenę.
Może musisz zakodować pilota, ew sprawdź czy na centralce wychodzi jakiś impuls (może być sterowana plusem lub minusem). Najlepiej podjedź do elektronika, gdzie zakładają centralne. Ewentualnie do mnie jak masz blisko :P
Muzyk-Grzes
09-09-12, 12:56
...dostałem od właściciela pilota do centralnego zamka, jest tam domykanie szyb z tego pilota i centralny zamek, wymienilem baterie ale nic nie dzialała.....
Obawiam się że programowanie pilota (o ile coś takiego w dostępnych stigach w PL jest możliwe) nic tu nie da, jak czytam że ktoś sprzedaje Hondę z funkcją komfort ,która jest montowana seryjnie w VW i nie działa bo pilot nie ma baterii to podejżewam przekręt.
Ale zacznijmy od początku ,funkcja centralnego zamka z pilota (sterownik) jest do dostania w opcji bez alarmu i funkcji komfort. Wersja ze sterowaniem modułem domykania (a taki trzeba w hondzie zamontować dodatkowo) w 99% jest powiązana z alarmem, więc zapewne i tu by tak było a co za tym idzie ,jeśli jest podłączony alarm, to są też czujniki ruchu w aucie i syrenka alarmu pod maską (wersja z funkcją komfort ma zazwyczaj czujnik ruchu w środku i wstrząsowy). Jeśli masz takie czujniki i syrenkę to stawiam że wyjęty jest bezpiecznik na czerwonym kablu zasilającym alarmem (idący do centralki) jeśli jednak nie, to obawiam się że sprzedający dał ci starego pilota i udawał że coś takiego jest w aucie zamontowane.
ps: Ja takie "cuda" u siebie posiadam ,ale montowane były osobno i zajęło to sporo czasu bo nie ma jednoznacznych instrukcji do takie montażu i wiem ze jeśli bym auto sprzedawał to za taki "bajer" mogę wziąć z 500zł więcej ,więc na pewno by to działało.