Zobacz pełną wersję : Stukanie przy z zmianie biegów i lekkim hamowaniu
Witam podczas zmiany biegu na wyższy słychac 1 głuche stuknięcie podczas hamowania lekkiego podobnie 1 nacisniecie pedału hamulca i stukniecie jak naciska delikatnie kilka razy puka za kazdym razem. Czy to może byc wina uszkodzonego przegubu?? i czy można wykluczyć skrzynie ze nie jest uszkodzona
sprawdź poduszki silnika/skrzyni
obstawiał bym poduszki albo luz na przegubie wewnętrznym
Również obstawiam poduszkę skrzyni, ja miałem taki przypadek, tle że poduszka była cała ale śruba nie dokręcona. Przeguby możesz sprawdzić ruszając na maksymalnie skręconych kołach - na pewno usłyszysz jeśli coś będzie z nimi nie tak
Również obstawiam poduszkę skrzyni, ja miałem taki przypadek, tle że poduszka była cała ale śruba nie dokręcona. Przeguby możesz sprawdzić ruszając na maksymalnie skręconych kołach - na pewno usłyszysz jeśli coś będzie z nimi nie tak
wewnętrznych tak nie sprawdzisz
Racja, zapomniałem dodać że to działa tylko na sprawdzenie zewnętrznych
Ciekawi mnie, co było przyczyną tych stuków. I czy autorowi tematu udało się je zlikwidować. Czy poduszka, jeśli tak to która, czy też przegub - jeśli tak, to który. Znajomy z EJ9 boryka się z podobnym problemem.
Pozdrawiam.