Zobacz pełną wersję : Wydech 2.5" + kolektor 4-1
Kolega adamos85 założył ebeyowy koletor 4-1 oraz kpl wydech z kwasówki na dwóch tłumikach przlotowych 2.5"
Ja na standartowej średnicy i 3 tłumikach przlotowych z seryjnym koletorze trace na 400m ok długość samochodu.
Eleastyczność mamy identyczną.
Czy jest to duży zysk?
Pytam bo jestem już umówiony na założenie takiego samego zestawu jak u adama, ale mam pewne wątpliwości czy cała operacja jest warta świeczki. Czy możę opisane modyfikacje powinny przynieść więcej zysku, lecz gdzie popełniliśmy błąd. Wiem że najlepiej jechać na hamownie ale póki co pytam.
Ma też jeden poważny minus, samochód na tym wydechu jest potwornie głośny!! Czy zrobienie układu na trzech tłumikach coś pomoże??
Ja bym generalnie proponował, żebyście się zamienili autami i spróbowali jeszcze raz, bo może jest jakaś kwestia łącznika kierownicy i pedałów.
Poza tym może warto byłoby z rolowanego zrobić próbę, bo wtedy wychodzi różnica w mocy.
Czy zrobienie układu na trzech tłumikach coś pomoże??
Jeśli dobrze wytłumione tłumiki, to powinno pomóc dla wyciszenia. W razie czego możesz zawsze zrobić dłuższy środkowy.
próbowaliśmy Piotrek z rolowanego i było identycznie, szczerze wątpie żeby była różnica kierowcy bo obaj już dosyć opanowaliśmy autka ale rzeczywiście może jeszcze dzisiaj srpóbujemy. Nie wiem czy mam za wysokie oczekiwania ale jak dla mnie to troche kiepkso...
co znaczy dorbze zrobiony tłumik?? Gość który to robi zwija poprostu blachę i przyspawuje dekielki z otworem to wszystko... może tu jest błąd??
Kwestia waty, jaką stosuje do wygłuszenia i zrobienia tego tak, żeby spaliny jej nie wydmuchały.
dlugosc samochodu to malo?
no właśnie to jest moje główne pytanie.
Czy to mało?
Przy tej prędkości pokonujemy ok 40m/s, samochód ma dł ok 4m, czyli różnica 0.1s. chyba, że coś pokręciłem, no ale jeśli nie to wg mnie mało jak na poniesione nakłady.
Czy zrobienie układu na trzech tłumikach coś pomoże??zrobienie porzadnych tlumikow cos pomoze, a nie zwiekszenie ich ilosci. duzy srodkowy, duzy koncowy z rurka puszczona po skosie w tlumiku i dobre wygluszenie porzadna wata, a nie gownem z castoramy. skontaktuj sie z ssgarage, bedziesz zadowolony.
moze troche glosno....ale jaki efekt :box: mozna sie po czasie przyzwyczaic..... :afro:
A jak sie jezdzi na v-tecu, to nie ma osoby zeby sie nie popatrzylo co to jezdzie za potwór.... :djablek:
A co do osiągów, to w porównaniu do totalnej serii, to moje autko odjeeeeeeezdza go baaardzo duzo., na kilkaset metrów. :aloha:
A jakie masz czasy 0-100 km/h i na 400m?