PDA

Zobacz pełną wersję : Dziwny problem z odpalaniem

Gumol
08-09-07, 14:26
Witam

Wiem ze jest juz chyba 100 tematow apropo problemow z odpalaniem. Zalozylem jednak nowy bo jakos nie moge podpasowac mojego problemu do tamtych.

Sprawa wyglada nastepujaco. Gdy ide do garazu(nieocieplony blaszak) odpalic samochod ej9 96r. d14a4 poprostu nie chce odpalic pomimo usilnych prob:) kiedy przyjde po 2 godzinach odpala. I obojentnie w jakich godzinach pojde jest tak samo. Wczoraj jezdzilem caly dzien zostawilem o 22 samochd na dworzu, a 1 w nocy nie chcial odpalic :/ odpalil dopiero o 3 przy czym przez te 2 godziny co jakies 15 min probowalem odpalac :/ dzis rano sytuacja podobna o 11 nie odpalil o 13:30 odpalil :/ Nadmieniam ze nie padalo :)

Samochod mam 2 tyg, siwiece, olej, filtry wymienione w tym tygodniu. Przewody WN tez to nie beda bo na innych tez probowalem odpalac i lipa:/

Spotkal sie ktos moze z czyms takim albo ma pomysl coo to moze byc?

Pozdro :d

mEjdej
08-09-07, 14:32
...siema
...obadales ten temat?
... http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=437438&sid=deed4e420bc48e937a9b780c47b012bc#437438

...PS. kiedy sie pochwalisz zakupem? badz dzis pod TESCO o 15.30

Gumol
08-09-07, 20:28
..siema
...obadales ten temat?
... http://www.civicklub.pl/f...47b012bc#437438

czytalem ten temat jednakze nie wydaje mi sie zeby w moim przypadku zwiazane to bylo z wilgocia :/ wczoraj stal 3 godziny wieczorem na dworzu a nie bylo ani mokro ani w jakios wielce wilgotno a zapalic nie chcial:/ dopiero po 2 godzinach w sumie nic nie robienia(tylko prob odpalenia). w garazu jest tak samo dopiero po 2 godzinach odpala. jak juz odpali to w ciagu dnia nie ma wiekszych problemow z odpaleniem. nie mam zielonego pojecia co to moze byc :/ Macie jakies sugestie? :(

...PS. kiedy sie pochwalisz zakupem? badz dzis pod TESCO o 15.30

juz bylem sie chwalic w czwartek w myslecinku i pod tesco :) 2 spoty jednego dnia :P tylko Ciebie nie bylo :P

skolopendra
08-09-07, 20:32
sprawdzałeś przekaźnik pompy paliwa?
jak nie chce odpalić to czy słychać pompę ze pracuje z tyłu pod kanapą ??

Gumol
08-09-07, 20:36
jak nie chce odpalić to czy słychać pompę ze pracuje z tyłu pod kanapą ??

wydaje mi sie ze pompe slychac (to jest takie cykniecie? ) czy jak brzmi taki dzwiek?

mEjdej
09-09-07, 08:47
...tak cykniecie, to zalaczenie pompy. dziwne, ze jakby po nocy nie odpala, a potem przy drugiej szansie juz tak...

Gumol
09-09-07, 13:12
no dziwne :/ myslalem juz o kopulce i palcu, ale z drugiej strony te 2 godziny jak czekal w nocy badz w dzien nic nie bylo robione i odpalal, wiec sie nie osuszalo (wiec jakby wilgoc odpadala). Przekaznik z tego wychodzi ze tez nie bo slychac pompe(chyba ze sie myle). :/ Ma ktos jakis pomysl? :(

skolopendra
09-09-07, 13:18
:/ Ma ktos jakis pomysl? :(

wykręć świece ,podepnij przewód ,świece do masy i spróbuj zapalić..............

widział będziesz czy jest iskra.........