PDA

Zobacz pełną wersję : Wycieraczki nie wracają do pierwotnej pozycji

pawel1900
07-09-07, 22:41
Kupiłem nie dawno civic a coupe 6 generacji. :aloha: I wycieraczki po wyłączeniu nie wracają do swojej pierwotnej pozycji, tylko zostają centralnie na szybie.

Czy jest możliwe żebym nie miał automatycznego powrotu wycieraczek na dół szyby :d ? Co mogę mieć uszkodzone?

skolopendra
08-09-07, 18:19
tylko zostają centralnie na szybie.

jak zgasisz wcześniej silnik to zostaną :d

jamal
09-09-07, 11:06
jak robilem swapa to teraz tez tak mam musze trzymać przelacznik żeby wróciły

tomaszq
15-09-07, 00:34
Hmm... A może jakiś bezpiecznik...?

Jak jeszcze jeździłem moją "francą" to odpaliłem wycieraczki na zaśnieżonej i zalodowaciałej szybie. Zaskutkowało to tym, że silniczek wycieraczek "nie wyrobił", spalił mi się jeden z wycieraczkowych bezpieczników i wycieraczki nie "wracały". Fajna zabawa była z trafianiem w miejsce "postoju" :-)

TmQ

jamal
15-09-07, 00:44
mi niewracaja i niema czasowych

pawel1900
15-09-07, 20:44
Hmm... A może jakiś bezpiecznik...?

Jak jeszcze jeździłem moją "francą" to odpaliłem wycieraczki na zaśnieżonej i zalodowaciałej szybie. Zaskutkowało to tym, że silniczek wycieraczek "nie wyrobił", spalił mi się jeden z wycieraczkowych bezpieczników i wycieraczki nie "wracały". Fajna zabawa była z trafianiem w miejsce "postoju" :-)

TmQ

hehe A ja mam to zabawę non-stop;] Jutro sprawdzę bezpieczniki.

Lcfr
17-09-07, 09:22
jak dla mnie nie jest to sprawa bezpiecznika......

kiedys mialem cos takiego w starej swojej hondzie i problem wynikal z wypalonego styku w przełączniku wycieraczek...

pawel1900
17-09-07, 20:19
Przeszukałem bezpieczniki, no i dupa, miałem dobry :/ Nie za bardzo rozumiem z tym wypalonym przełącznikiem, gdzie miałbym go szukać?

Lcfr
17-09-07, 20:22
Przeszukałem bezpieczniki, no i dupa, miałem dobry :/ Nie za bardzo rozumiem z tym wypalonym przełącznikiem, gdzie miałbym go szukać?
mechanizm właczania wycieraczek (te "wajhy" przy kierownicy ;) )

Zwickau
13-10-07, 21:14
....

mcezi79. Proszę skasować. Juz nie ważne.

inzynierooo
18-11-07, 14:39
Witam. Mialem niedawno taki sam problem. Szukałem w bezpiecznikach ale nie tędy droga. Trzeba wymontować wycieraczki i dobrać się do silnika sterującego wycieraczkami, i porządnie go przeczyścić i powinno działać. Mojej hondzie pomogło :)

mcezi79
19-11-07, 17:50
Pytanie. Czy w seryjnej D13B2 nie ma automatyczne zeby wracaja wycieraczek? Czy zawsze trzymac przełączniki to samo jak nowy (prosto z fabryki)? Moja honda tylko wylaczyl wycieraczek - INT, a nie OFF bo ma uruchomic wycieraczki. Czy mogę uszkodzone?

:wow:

kornel_no_1
27-11-07, 09:51
witam mam to samo po swapie
to nie bezpiecznioki ani silniczek
wiaska była wymieniana wiec domysla sie ze to TO
ale nie wiem cze przekaznik czy masy niema ??
(brak czasówek i zatrzymują się gdzie chcą)

Mordziaty
23-12-07, 18:06
witam mam to samo po swapie. a raczej miałem. musiałem pozamieniać przewody przy kierownicy i teraz działają. ( u mnie to przez wiązkę z anglika)

hadzi
08-04-08, 11:25
Ja nie mam napięcia w kostce jest tylko na jednym styku przy włączonym zapłonie,

będę próbował mostkować styki przy kierownicy (czy aby przełącznik się nie zjarał)

Czy ma ktoś może inne propozycję co może być przyczyna zaniku prądu w pozostałych wtykach tzn. + dla wolnych wycieraczek, + dla szybkich wycieraczek oraz + dla skrajnego położenia wycieraczek,oczywiście bezpiecznik jest dobry.

:agent:

Ralfi
09-04-08, 13:17
heh, mi tez po swapie nie dzialalo powracanie wycieraczek i czasówka bo mialem wiązkę z wersji usa. Kwestia była taka, że w jednej kostce kabelki były pozamieniane. Kostka ta wchodziła do regulatora wycieraczek, który znajduje się pod deską i jest wbudowany w szynę z bezpiecznikami z tyłu. Porównałem, jak to wyglądało w poprzedniej instalacji, pozamieniałem przewody i działa ;] do 2 w nocy sie zeszło... heh