Zobacz pełną wersję : Wycieraczki 5D - hałasują.
bilet44007
07-09-07, 15:28
Witam mam pytanko
Czy u was też hałasują tak wycieraczki w czasie deszczu?( gdy chodzą wyją ) czy to wina mechanizmu? czy ten model tak ma? troche to denerwuje w czasie jazdy czekam na info jakieś porady co zrobić pozdrawiam :afro:
nic nie halasuje ani w deszcz, ani bez. A moze to gumy po szybie ci halasuja?
Bassmaster
07-09-07, 16:05
Jeśli to gumy, to kup wycieraczki firmy BOSH - polecam.
Ale najpierw sprawdź rzeczywiście czy to przypadkiem nie mechanizm (silniczek itp.)
bilet44007
07-09-07, 16:21
dzieki za info jeżeli okaże sie że to gumy to jakie proponujecie kupić wycieraczki płaskie czy raczej takie z jakimi h opuściła fabryke które według was są bardzo dobre kolega wyżej napisał że boscha... macie jeszcze inne propozycje pozdr
U mnie nie halasuja wcale. Jesli do wymiany bedziesz mial piora, to polecam CHAMPIONY. Uzywalem roznych, ale te bija pozostale na glowe. Sa ciche, idealnie zbieraja, dwa lata minely i wciaz daja rade.
Pzdr.
a ja kupilem podrobki Valeo(takie bez konstrukci metalowej- seilencio czy jakos tak)
kupilem je na allegro za 30 zl (teraz sa taniej) jestem bardzo zadowolony, cicho i ladnie zbiera.
a jesli ine jestes pewien chy to wycieraczki czy silniczwek to podnies wycieraczki do gory, wlacz i posluchaj
A ja polecam właśnie Valeo XTRM - bezstelażowe
Banglam na nich już ponad rok. dwa sezony lata, ostra zima... i cały czas pióra jak nowe.
Naprawdę jestem z nich baaardzo zadowolony.
To jak juz o wycieraczkach to ja sie wypowiem na temat Valeo Silencio. Ma toto taki wskaznik zuzycia - jakas naklejka ze znakiem ostrzegawczym - jak widac znak to znaczy ze trzeba zmienic. U mnie sie sprawdzilo - sie kontrolka "zapalila" i wycieraczki staly sie do dupy. Rok mialy wytrzymac i wytrzymaly. Ogolnie jak nowe to dzialaja, pod koniec zaczynaja mazac. Ale jak nazwa silencio wskazuje sa naprawde ciche. Nie wiem czy rok to duzo czy nie ale nastepnym razem chyba sprobuje czegos innego (Champion - jak radzil Gruszka?)
PS. no i cena - za komplet na przod bez spoilerow 46 PLN w sklepie moto - chyba znosnie.
Pozdro
u mnie ten wskaźnik po miesiącu zrobił się żółty (niby, że trzeba już wymienić)... ;)
Kupuje wycieraczki uniwersalne po 8 zł :d działają pół sezonu, potem wywalam i daje drugie. Tak wychodzi najtaniej, bo nawet najlepsze/najdroższe wycieraczki mało kiedy przeżyją zime bez uszczerbku.
bilet4407 - były gumy, czy coś innego ?
a ja swoje przecieram co jaksi czas denaturatem i chodza jak nowe, powaga :D
Witam mam pytanko
Czy u was też hałasują tak wycieraczki w czasie deszczu?( gdy chodzą wyją ) czy to wina mechanizmu? czy ten model tak ma? troche to denerwuje w czasie jazdy czekam na info jakieś porady co zrobić pozdrawiam
Witam !! U mnie jest to samo :/ Tak głośno pracuje silniczek wycieraczek. U mnie czasami chodzi cicho, ale cześciej wyje/buczy. Podejrzewam, że powoli nadchodzi koniec jego zywota...Mechanizm wycieraczek smarowałem, ale nic to nie dało. Pozdro
Jak cały mechanizm pod podszybiem posmarowałeś i nadal wyje, to faktycznie rozglądaj się za nowy, :/
Nie ukrywam, że dziwi mnie ten fakt - przecie to H z 99r. ?
Dwukrotnie zawiodłem się na Bosh'u. Raz kupiłem z Allegro i zbierały nędznie chyba były podróby potem kupiłem w sklepie i lewa zbiera bardzo ładnie a prawa beznadziejnie. Krótko mówiąc nigdy więcej Bosh'a.
bilet44007
23-09-07, 14:04
Siemka sorry że to tak długo trwało ale u mnie tak jak u kolegi wyżej czyli mechanizm wycieraczek tak mnie denerwuje pozdr
Witam. Ja niedawno uporałem sie z tym problemem. Mechanizm wycieraczek poszedl do wymiany. Spasowałem od Rovera (na szrocie znalazlem-Hani raczej nie uswiadczysz). Juz nie pamietam jaki byl model tego Rover-a ale w srodku wygladal prawie jak moja Hania (Byl to na pewno Sedan - Chyba Rover 400 ale nie jestem pewien na 100%). Pozdrawiam
U mnie było to samo Dostała się woda do silnika i łożysko zjadła rdza. Nowe łożysko to 10zł + ok 30 min roboty. Jak będę miał czas to zamieszczę fotostory :) Pozdr