PDA

Zobacz pełną wersję : Nadkola do tylnych kół do Civic 3d

Robert_F
06-09-07, 21:14
Czy istnieją w podróbie (bo w oryginale wycofali) tylne nadkola do civica 3d? Myślę, że warto przed zimą coś takiego założyć bo penetracja soli jest mniejsza a także hałas od kół mniejszy. Czy coś takiego można dostać i gdzie? Chodzi mi o nadkola dedykowane do naszych samochodów a nie przycinane domowymi sposobami z innych aut (występują wtedy problemy z dopasowaniem, z przecieraniem przewodów hamulcowych i z mocowaniem itp.).

Robert

Mr_Harry
09-09-07, 17:02
Można kupić z rozbitego lub anglika - ceny nawet 300 zł szt. Jeśli chodzi o ASO to fakt że wycofali nie martwi mnie, bo i tak bym nie dał 1200 zł za 2 nadkola + elementy mocujące.

Ja na razie zabezpieczyłem sprayem do nadkoli Valvoline lub Soudal - nie pamiętam. Myłem to w lato i rdzy nie było a stara warstwa zabezpieczenia była wypłukana - więc nie ma tragedii.

Pozdr.

Konrad84
11-09-07, 09:21
Mr_Harry wybrał najlepszy sposób zabezpieczenia nadkoli, gdyż nadkole z tworzywa sztucznego nie jest wodoszczelne na łączeniach. Woda która się tam dostaje dłużej schnie. Używając w/w preparatów (lub innych typu bitex) zabezpieczenie jest niemal 100%.