Zobacz pełną wersję : Materiał obiciowy do boczków - Almara
Planuję obić swoje boczki Almarą ale nie wiem gdzie mogę dostać ten materiał na metry. Z góry dzięki za namiary.
A znasz kogoś kto do obijania boczków użył oryginalnej włoskiej Alcantary bo ja nie? 99% osób posiadających obite boczki niby Alcantarą użyła do tego celu Almary lub Alcante, które są znacznie tańszymi zamiennikami.
chudypiter
01-09-12, 22:35
Może B.M Customs uszyje Ci coś już gotowego.
O to chodzi że całość chcę zrobić sam, szablon boczków już mam i znajomą krawcową, która przeszyje mi boczki czerwoną nicią również mam. Pozostaje mi tylko kwestia zakupienia dobrego jakościowo zamiennika Alcantary. Aktualnie czekam na próbkę materiału Alcante z firmy, która zajmuje się zabudowami audio oraz flokowaniem.
A znasz kogoś kto do obijania boczków użył oryginalnej włoskiej Alcantary bo ja nie? 99% osób posiadających obite boczki niby Alcantarą użyła do tego celu Almary lub Alcante, które są znacznie tańszymi zamiennikami.
Pewnie w sylwestra nie pijasz Szampana, bo to nazwa zarezerwowana dla trunku wysokiej klasy pochodzącego z północno-wschodniej Francji...
Niektórzy to faktycznie wyżej srają niż du*e mają...
A żeby nie było, że robie syf i OT, to proponuję tutaj (http://allegro.pl/listing.php/search?change_view=1&order=p&sg=0&string=alcantara) zajrzeć. Jak chcesz materiał dobry gatunkowo, to po 1 musisz dostać próbki a po 2 musisz mieć kogoś, kto Ci powie, czy to faktycznie dobry materiał czy nie, chyba, że sam jesteś w stanie to określić...
Jeśli nazywasz materiał, sprzedawany na allegro pod nazwą "alcantara" prawdziwą alcantarą, która posiada nazwę zastrzeżoną to z pewnością sam popijasz ruskiego szampana (wino musujące) w sylwestra a wszystkim wmawiasz że jest to np. Bollinger :D. Większość sprzedawanych pseudo alcantar na alledrogo to w rzeczywistości materiał zwany mikrofaza, rzadko kiedy można dostać prawdziwy zamiennik jakim jest np. wspomniany alicante lub almara, więc nie oczerniaj mnie proszę jak nie znasz mnie i się nie znasz na materiałach.
Ps. Dla twojej wiadomości to jest oryginalna alcantara: http://allegro.pl/alcantara-studio-gama-hurtownia-tkanin-i-skor-i2601274613.html
Włoska Alcantara, którą wymyślił japończyk :D do hond idealnie :D
ostatnio w meblowym miałem w ręce coś typu "almara, zamsz, alicante" miękkie, przyjemne w dotyku, kij z nazwą, ważne że ładne. Boczki i tak nie są używane tak jak fotel więc na długo starczą.
Dokładnie nie ma sensu przepłacać skoro materiały są do siebie bardzo podobne ale co niektórym ciężko jest to wytłumaczyć że to jest zamiennik a nie alcantara.
Jak chcesz obijać tym materiałem z aledrogo po jakieś 30zł za mb to mogę Ci powiedzieć że kiepski jakościowo jest ten materiał u mnie po niecałym roku się wytarł, stracił kolor i teraz kiepsko wygląda... Dlatego zastanawiam się teraz nad obiciem boczka ekoskórą
Nie z alledrogo nie będę brał, już raz kupiłem i tkanina była zła jakościowo więc obiłem ją tylną półkę na głośniki, teraz zamówiłem sobie próbki materiału z hurtowni tapicerskiej i czekam na przesyłkę, dla zainteresowanych próbki oraz sam materiał będę zamawiał tu --> http://hurtowniatapicerska.pl/
raizzo jak co to ja jestem w tym 1%
Jak coś to daj znać tutaj jak z jakością tego materiału bo też muszę zmienić obicie tych boczków
Jak tylko przyjdą do mnie próbki to napiszę bo też nie chcę bele jakim zamiennikiem obklejać.
Jak chcesz obijać tym materiałem z aledrogo po jakieś 30zł za mb to mogę Ci powiedzieć że kiepski jakościowo jest ten materiał u mnie po niecałym roku się wytarł, stracił kolor i teraz kiepsko wygląda... Dlatego zastanawiam się teraz nad obiciem boczka ekoskórą
nad ta ekoskora tez sie dobrze zastanow i dobrze poszukaj bo jak kupisz bubel to bedziesz mial powtorke z rozrywki. Wytrzec sie nie wytrze jak ta pseudo alkantara ale po roku czasu kolor ci zbladnie i nie bedzie juz tak pieknie jak na poczatku ;)
dokładnie daj znać jak te próbki mają się z jakościął.
Dzisiaj doszły do mnie próbki, otrzymałem łącznie 15 różnych odcieni i szczerzę mogę powiedzieć że jakościowo zdecydowanie próbki alicante są lepsze od tych, które wcześniej miałem (mikrofaza, alamara) także osobiście zdecyduję się na alicante.
Tutaj macie kilka fotek, niestety nie są one najlepszej jakości bo były robione kalkulatorem przy ograniczonym świetle, ale wprawne oko zauważy charakterystyczny wzór tego materiału.
http://i49.tinypic.com/2czbu5e.jpg
a jak jest ze skajami? chodzi mi o czarny kolor? Materiał się trochę rozciąga?
Skaju niestety nie miałem do porównania, zamówiłem wyłącznie próbki alcantary ale istnieje możliwość zamówienia pod warunkiem że w danej chwili będą mieli dostępne wzorniki. Jeśli chodzi ci o czarny kolor ala'alcantary to odcień jest bardzo dobry nie jest całkowicie czarny a po przejechaniu ręką robi się taki popielaty, co do rozciągania to jest on mało rozciągalny ale jest bardzo elastyczny wiec nie powinno być problemu z przyklejeniem go do nierównych powierzchni.
Oni maja dobrej jakości materiały. Widziałem cała gamę są naprawdę spoko.
Dzisiaj doszły do mnie próbki, otrzymałem łącznie 15 różnych odcieni i szczerzę mogę powiedzieć że jakościowo zdecydowanie próbki alicante są lepsze od tych, które wcześniej miałem (mikrofaza, alamara) także osobiście zdecyduję się na alicante.
Tutaj macie kilka fotek, niestety nie są one najlepszej jakości bo były robione kalkulatorem przy ograniczonym świetle, ale wprawne oko zauważy charakterystyczny wzór tego materiału.
http://i49.tinypic.com/2czbu5e.jpg
taaa takie dobre ze po sezonie u kumpla ktoremu oklejalem tylna polke z czarnej zrobila sie bardzo jasno siwa prawie biala a czerwone boczki drzwi sa blado-rozowe...
a skaj maja strasznie sztucznie wygladajacy, praktycznie plastik zero podobienstwa do skory. swieci sie jakby nasmarowany olejem.
taaa takie dobre ze po sezonie u kumpla ktoremu oklejalem tylna polke z czarnej zrobila sie bardzo jasno siwa prawie biala a czerwone boczki drzwi sa blado-rozowe...
a skaj maja strasznie sztucznie wygladajacy, praktycznie plastik zero podobienstwa do skory. swieci sie jakby nasmarowany olejem.
No według tych próbek, które od nich otrzymałem materiał jest zdecydowanie lepszej jakości jak te, które do tej pory miałem ale fakt czarny trochę inaczej wygląda od pozostałych próbek, jak masz jakiś namiar na lepszy zamiennik to daj znać bo już byłem zdecydowany ale po twojej wypowiedzi trochę się zaniepokoiłem.
ja mam w domu w ..uj probek od roznych sprzedawcow z allegro i moge powiedziec ze kazdy ten material po mniej wiecej roku bedzie wygladal tak samo. Infi wystarczajaco sprecyzowal ocb ;)