Zobacz pełną wersję : Kontrolka paliwa/wskaźnik
Pewnie już gdzieś tu było, ale nie mogę nic znaleźć więc z góry przepraszam. Kupiłem Honde i jest to moja pierwsza 3d hb 97r 1.4 po swapie na Vtec d16y2, chciałbym aby ktos najlepiej na zdjeciu pokazał mi gdzie jest pomarańczowa lampka od żyda ponieważ wskaźnik miałem już na czerwonej kresce a nic sie nie świeciło a to chyba raczej jest nienormalne. Gdy wskaźnik znajduję się na czerwonej to ile mniej więcej zostało wachy w baku ? Wydaję mi sie że bardzo szybko opada w dół, ale z tego co wyczytałem to chyba normalne w tych Hondach. Ewntualnie proszę o nakierowanie do danego tematu.
Pozdrawiam
Napisałeś nie w tym dziale co trzeba. Tu jest dział 5D. To że masz lampkę rezerwy nie oznacza, że będzie ona działać. Nie wszystkie hondy są w tą funkcję wyposażone.
Witam. Tez mnie to dziwiło czemu lapka sie nie zapalala ;D ale zrobilem taki myk ze nie tankowalem zalalem se 5L do baniaka i wozilem [gdyby braklo do testu]:D i wkoncu jak wskazówka zeszla praktycznie za czerwone pole z 2 mm za... to zapalila sie kontrolka dziwne troche bo powina sie zapalic jak wchodzi na czerwien ale coz :P a kontrolka jest w prawym gornym rogu pozdrO
To jest chyba standard w hondach. U mnie w MA9 jeździłem nawet poniżej czerwonej kreski i to nawet grubo a rezerwa i tak się nie zapalała. Były momenty że zapaliła się ale to na postoju tj. na luzie po czym wystarczyło lekko ruszyć i już gasnęła. Więc rozebrałem pływak i wymontowałem termistor , ogólnie ciężko dostac do hondy . Ja kupiłem na allegro za 8zł termistor od lanosa zamontowałem i zaczęło banglać . Mało tego teraz rezerwa pali się jak wskazówka wchodzi na czerwoną kreskę.