Zobacz pełną wersję : skrzynia biegow
krecik2003
29-08-12, 20:51
ostatnio zabrałem się za przełożenie bebechów skrzyni biegów ponieważ miałem rozwalona dolna cześć obudowy, osłaniająca kolo zamachowe. Problem polega na tym ze gdy przełożyłem przełożenie główne i wałki z trybami do nowej obudowy to ładnie się wszystko zazębiało natomiast gdy założyłem górną cześć obudowy to nie umiem obrócić wałkiem przęgłowym który wychodzi ze skrzyni, dodam że mechanizm różnicowy się kreci a wszystkie wodziki z biegów przeskakują jak mają co by wykluczało że któryś z wałków źle się w środku ułożył. Nie jestem mechanikiem nie mam 100% pewności ale wydaje mi się ze powinien się kręcić. Proszę o pomoc ewentualnie korektę jeżeli napisałem gdzieś głupoty
Jak byś napisał to wczoraj, to bym sprawdził, bo miałem skrzynie ściągniętą, zakręć mechanizmem różnicowym, bo może się okazać, że za duże jest przełożenie i nie ma fizycznej możliwości, żebyś ją obrócił;) Choć na luzie chyba nie powinno być problemu;):rolleyes:
krecik2003
29-08-12, 21:09
no wlasnie obudowy w h serii sa zamienne bo pytalem chlopakow na ptp, roznicowy sie kreci bo wlozylem przegub wew. i zakrecilem normalnie w srodku wszystko sie kreci i teraz nie mam pewnosci co z tym sprzeglowym ;/ a nie chce ryzykowac skrzyni bo u2q7 najtansza nie jest ;/
krecik2003
30-08-12, 21:41
mozna zamknac ogarniete ;)