Zobacz pełną wersję : Podniesienie mocy w d15b7 , pytania .
Witam , jestem nowy na forum wiec chciałbym się odrazu z wszystkimi przywitać , na imię mam Patryk aktualnie to mój pierwszy post :D jestem włascicielem Hanki z 95 Copue w org kolorze czarnym , z silniczkiem d15b7 .jazy testowe wypadły dobrze i jestem zadowolony z tego jak pracuje Civiczek jednak w przyszłosci przydało by sie wiecej mocy . I Tu pada pytanie , czy warto jest inwestować w ten silnik , czy jednak lepiej zeswapowac b18c4 lub b16a2 ? Mam garaż , elektryka dla mnie to nie problem . Moj ojciec miał ITR Żółtego , stał nie dawno nawet na allegro na org enkielach , tam silniczek to była żyleta b18c6, ten samochód pod nim latał , i właśnie jako ze mialem styczność z dohc+vtec zastanawiam sie nad swapem ;) Moc jaką chce osciągnąć to około 220-230km . Pozdrawiam!
wystarczy troche pospzerac na forum i znajdziesz wszystkiwe odpowiedzi na swoje pytania
to nie jest wcale trudne
Sam sobie odpowiedziałeś, jeśli chcesz 220-230km to na pewno szkoda kasy na dłubanie D15.
pakoj c6 zamiata system ten silnik
Czytałem dużo na temat tych silników i wychdozi na to ze c6 od c4 rózni sie ponad 50 partsami :D po za tym z tego co widze ciezko zdobyc taki silnik .. ;/ Niedługo załoze temat o moim civiczku , i tam bd wszystko relacjonował . A mam jeszcze pytanie , czy do swapu na którys z tych silników bd musiał wywalać wiązke ? czy da sie przerobic ?
nie musisz miec nowej instalacji mozna wykorzystac twoja
b18c6 pasuje no i łatwiej swapować ale jak masz fundusze to może pomysl o K20A? tylko tu to musisz sporo wyłożyć...