PDA

Zobacz pełną wersję : ...Prestige 400SK

gregorb
30-06-05, 07:00
Mam Honde Civic 5D z centralnym zamkiem (z pilotem prestige 400) i zastanawiam sie czy jest mozliwosc jego ustawienia/przerobienia tak, aby po przekreceniu kluczyka w pozycje zaplon, drzwi automatycznie sie blokowaly. To samo w druga strone...po wyjeciu kluczyka wszystki drzwi sie otwieraja.
Zebysmy sie dobrze zrozumieli...
Nie chodzi mi o to zebys drzwi sie same otwieraly, tylko o to zeby "cypki" blokujace drzwi sie ... zamykaly lub otwieraly. Widzialem juz kiedys pseudo-tunningowane wynalazki, ktore domowa robota mialy zamontowane jakies proste hydrauliczne lub pneumatyczne silowniki ktore same otwieraly drzwi...

emg
30-06-05, 22:12
na moją skromną wiedzę w tym temacie masz zrobioną blokadę na pompę paliwa - jak odpalisz na LPG to fura będzie chodzić i wyświetli czek że pompa zwalona, a jak wcześniej wciśniesz guziczek to załączasz pompę i czek gaśnie. Trzeba by przerobić ten guziczek, żeby blokował też na LPG bo inaczej nie ma to większego sensu - blokujesz benzynę a gazu nie i odjechać można

30-06-05, 23:28
On dziala wlasnie tak, ze nie odpale ani na LPG ani na benzynie. Dopiero po wcisnieciu...

emg
01-07-05, 00:36
Sprawdzilem kiedys, ze jesli nie wcisne ukrytego przycisku w ciagu tego krotkiego czasu, lecz pozniej, to rowniez jest mozliwe uruchomienie silnika jednak wtedy nie zgasnie mi check engine i swieci sie on po uruchomieniu silnika.

:shock:

gregorb
13-09-05, 00:52
Caly czas szukam instrukjci do tego alarmu. Tak naprawde interesuje mnie mozliwosc przepgramowania tego alarmu tak, aby drzwi same blokowaly mi sie po przekreceniu kluczyka w pozycje zaplon. Ciezko znalezc gdziekolwiek instrukcje dokladnie do Prestige 400SK. Moze ktos w Civic 5D (98 rok wersja angielska) ma cos podobnego ?

ppm702
13-09-05, 00:58
Tak naprawde interesuje mnie mozliwosc przepgramowania tego alarmu tak, aby drzwi same blokowaly mi sie po przekreceniu kluczyka w pozycje zaplon
jeśli nie masz nic przeciwko a ktoś miałby takie info to też chętnie się dowiem :)

emg
13-09-05, 17:34
a macie wyłączniki serwisowe ??

ppm702
13-09-05, 17:58
tak, jeden serwisowy i jeszcze jeden służący chyba do wyłączania immobilisera, ale nie jestem pewien.

emg
13-09-05, 22:41
a więc tak:

Można osobno zaprogramować i zamykanie po zapłonie i otwieranie po wyłączeniu zapłonu.

1. załączyć stacyjkę
2. załączyć (wcisnąć) i wyłączyć (puścić) 3 razy wyłącznik serwisowy
3. w ciągu 3 sekund wyłączyć stacyjkę.
4. w ciągu 3 sekund załączyć znowu stacyjkę.
5. włączyć i wyłączyć przycisk serwisowy.
6 wcisnąć duży przycisk pilota (1 sygnał syrenki - funkcja zamykania włączona, 2 sygnały - wyłączona, wciskając duży przycisk zmieniamy)
7. włączyć i wyłączyć przycisk serwisowy.
8. wcisnąć duży przycisk pilota (j.w. tylko funkcja otwierania)
9. wyłączyć stacyjkę - wychodzimy z programowania

mam nadzieję że pomogę bo to są stare serwisówki jeszcze gówniano tłumaczone i nie mam jak sprawdzić.

ppm702
15-09-05, 18:04
pobawię się jutro i jak zadziała to potwierdzę :D Dzięki Emg :!: :)

EDIT
Jesteś wielki :D Sprawdzone, zaprogramowane wg. instrukcji i działa :D :D

emg
15-09-05, 19:40
no to git

gregorb
20-09-05, 11:51
pobawię się jutro i jak zadziała to potwierdzę :D Dzięki Emg :!: :)

EDIT
Jesteś wielki :D Sprawdzone, zaprogramowane wg. instrukcji i działa :D :D

Masz alarm Prestige 400SK ? Czy masz tam wylacznik serwisowy przy centralce ? Pytam bo ja nie wiem i narazie nie rozkladalem tego. Mam nadzieje ze mowimy o przelaczniku ktory powinien znajdowac sie przy centralce, bo ja mam cos innego na kluczyk taki dziwny przy syrenie.

[ Dodano: Wto 20 Wrz, 2005 ]

a macie wyłączniki serwisowe ??

Ja nie mam przelacznika serwisowego, ale slyszalem o opcji zwierania dwoch przewodow zamiast tego. Jak to zrobic ?
Teraz jak zewrzec te przewody ? Pytam bo sa one spiete obydwa w bialej malej kostce. Ma je naciac delikatnie przed kostka, zewrzec i potem zaizolowac te miejsca ?

emg
20-09-05, 14:53
zwierać prewody możesz jak wiesz które. Powinien być wyłącznik serwisowy, jak go nie ma to radzę nic nie zwierać bo coś wydymisz. W centralce od wyłącznika jest kostka biała albo niebieska - nie pamiętam która, druga chyba od diody. Jak sprawdzę to napiszę

ppm702
20-09-05, 22:31
bo ja mam cos innego na kluczyk taki dziwny przy syrenie
to jest wyłącznik syreny,a raczej radziłbym Ci nie zwierać na kostkach tak jak pisze Emg.

gregorb
25-09-05, 09:36
emg : czekam na info odnosnie koloru kostki :)

emg
11-10-05, 15:57
kostka niebieska wg moich informacji

Kojot
14-10-05, 01:41
Instrukcja kodowania-zamykania dziala !! :) Polecam

Dzieki

emg
14-10-05, 08:27
nie ma sprawy

ppm702
14-10-05, 09:53
to kodowanie ma jeszcze jedną zaletę - po delikatnym przerobieniu instalacji oświetlenia wnętrza, po wyłączeniu zapłonu zapala się lampka w środku :D

emg
14-10-05, 10:28
bo tak ma presiż :D, teoretycznie przy otwieraniu z alarmu też powinno się zapalić

nightcrawler
14-10-05, 10:37
Własnie miałem alarm prestige tylko ze sie wysypał, zalozylem sobie magicara.
Teraz po otwarciu drzwi nie zapala mi sie oswietlenie wnetrza samochodu :( przestalo sie zapalac wraz z padnieciem centralki alarmu. Ktos wie gdzie szukac przyczyny ?
Bezpieczniki wszystkie dobre, jak ustawie lampke w pozycje zeby zawsze swiecila to swieci tylko w pozycji na srodku po otwarciu drzwi sie nie zapala :(

ppm702
14-10-05, 10:40
a zapala się, zapala :D Wystarczy dać przekaźnik odwracający impuls +12 na -12 i układ zwłoczny do lampki i działa w obie strony :D Zapala sie przy wyłączeniu alarmu, przy wyłączeniu stacyjki, a jak się włączy stacyjkę to natychmiast gaśnie :D Normalnie prawie jak w Maybachu :lol: ;)

nightcrawler
14-10-05, 10:42
to jeszcze brakuje tylko sciemniania, dobra bede walczyl z moim ziomem z tym 8)

emg
14-10-05, 10:55
u mnie ściemnia się, ale mam układzik

ppm702
17-11-05, 10:16
jeszcze jedno pytanko do Ciebie Eustachy ;) Czy ten alarm ma możliwośc podpięcia zewnętrznego urządzenia, jak choćby siłownika do klapy bagaznika :?: Ostatnio ktoś poruszył ten temat i mnie chyba też wzięło :D A jesli ma, to czy masz może mozliwość wrzucenia na maila (nie mam instrukcji programowania) zdjęcia albo skanu z opisem sposobu ustawienia kanału na pilocie :?: Z góry dzięki za fatygę :)

emg
17-11-05, 11:27
ma możliwość - jak naciśniesz zielony guzior na 3sekundy to jest taki kabelek (sprawdzę który), na którym pojawia się ipmuls masy. Wyślę schemacik jak narysuję i sprawdzę kolor kabla

a jak masz trzyprzyciskowego lotnika to masz dwa dodatkowe kanały, które można sterować z lotnika

ppm702
17-11-05, 23:57
będę niezmiernie wdzięczny :) A pilota mam dwuprzyciskowego - duży czarny i mały zielony

emg
18-11-05, 10:39
w aps 400 są dwa kanały dodatkowe: kabel niebieski i/lub zielono-czarny. Pojawia się na nich masa przy naciśnięciu przycisku

ppm702
18-11-05, 22:50
dzięki wielkie, w tygodniu rozbiorę i zrobię sobie ciągnięcie drutów ;) Do bagażnika pod siłownik :D

Civic '99
25-03-06, 14:22
przepraszam za odkopanie tematu ale.....

niewiem czy nie dochodza wiadomosci na PW

ale potrzebuję instrukcje do aps 400 mx i nie chodzi i o to dołączaj do alarmu tylko o coś bardziej opisującego możliwości tego alarmu i jego schemat

może ktoś posiada taką instrukcię bede wdzieczny

ppm702
10-08-06, 13:45
Odkopię stary temat - czy w 400 samouzbrojenie jest aktywowane programowo, czy hardware'owo? Coś grzebałem przy opóźniaczu oswietlenia wewnętrznego i zniknęła mi ta opcja... Z góry dzieki za pomoc

emg
10-08-06, 20:44
mogło Ci zniknąć, bo coś namieszałeś w hardwarze i jak zapali się lampka to alarm odczytuje jako otwarcie drzwi i się nie samouzbraja. Trzeba gdzieś parę diodek zastosować pewnie

ppm702
10-08-06, 20:49
tak myślałem, ale nie byłem pewien. wielkie THX