Zobacz pełną wersję : Amortyzatory TA Technix tylne, jeden jak beton
Żeby niespodzianek nie było za mało to dziś zmieniłem amory na tyle, auto siadło dosyć fajnie ale prawy tył jest po prostu BETON, zero amortyzacji czy ugięcia :confused: Czy po prostu ułoży się czy coś źle złożyłem ? Tylko prawy tył tak się zachowuje :( Dodam że są to amory TA Technix
A założyłeś na te amory seryjne tuleje, które wchodziły na seryjny amor? Te pod kielichem osłaniające trzpień amortyzatora? Jeśli tak to prawdopodobnie zablokowała Ci się ta tuleja na pierścieniu na amortyzatorze, stąd ten beton. Wywal te tuleje lub zastąp czymś o większej średnicy. Sprawdź to.
Pzdr
a no właśnie z lewej strony zapomniałem zamontować ten pierścień nakładany na uszczelnienie amortyzatora i takiego problemu nie ma, a gdyby usunąć po prostu tą nakładkę na uszczelnienie niż tuleję osłaniającą?
Próbuj, ja usunąłem tą tuleję osłaniającą i zostawiłem sam plastik. Nie wiem jaka jest rola tej nakładki na amortyzatorze, więc nie powiem czy możliwe jest jej usunięcie.
Pzdr
Miałeś rację, ta metalowa nakładka na uszczelnienie amortyzatora wbiła się w tuleję osłaniająca, wybiłem ją i usunąłem a tuleję osłaniającą zostawiłem