Zobacz pełną wersję : wymiana przegubow i dziwna karoseria
Witam, dzisiaj byłem obejrzeć na sprzedaż Civic vi 96 1.4
Pierwsze wrażenie dobre, jeden maly odprysk nad nadkolem, z zewnątrz widoczne niewielkie ogniska rdzy.
Przeglądam się bliżej, po bokach dość sporo malutkich wgnieceń, błotniki jakoś krzywo spasowane i z masks coś jest e tak sle nie winiem co. Przyszedł sprzedający, chcemy odpalić, nie dalo rady, bateria padla. Hmm. I co teraz z takim fantem zrobić?
Właściciel twierdzi ze nic nie było klepane, błotniki wyginaja sie tak od słońca.wymienił w niej przegub, nie wiedział który więc od razu dwa.
Co z tego jest prawda a co nie? Czy elementy w tych hondach tak się wyginaja? Jutro pojedziemy może na ka.nal i.dowiem się więcej.
błotniki wyginaja sie tak od słońca
:eek:
od słońca to może lakier wyblaknąć, ale nie błotniki powyginać( bynajmniej nigdy nie słyszałem o takich akcjach:D)
Jak kiepsko spasowane to pewnie był zrobiony byle jak, pewnie go pokrzywiło podczas dzwona i nie spasowali jak trzeba.
przeguby? nie masz się co tym sugerować, bo nawet jeśli zrobił to mógł wsadzić najtańsze i niedługo będą znowu do roboty. a poza tym jest masa innych części eksploatacyjnych..
niewielkie ogniska rdzy mogą po jednej czy dwóch zimach przejść w stadium zaawansowanej rdzy i będzie muka
ja bym sobie darował, chyba że jest bardzo tani i czegoś takiego szukasz
Myślę ze za 4 by sprzedal.
Chodzi o to ze przy końcówkach błotnika tylnego, tzn koło tych najbardziej zaostrzonych części widać pomiędzy nim ulice, tzn taki tam prześwit jest ns mniej więcej chyba z centymetr. A przebieg ma niby 160yltys w, pod drzwiami też zaczyna się rdza.. Kurde patrzyłem na ogłoszenie i mi się podobał s teraz jestem smutny ze nie wypali xD eh dam sobie chyba spokój z nim i będę czekał na kolejne oferty.
dzięki HG_WWA za pomoc :)
Dorikin1989
23-08-12, 14:44
Ja bym odpuścił... I jeszcze błotniki wyginające się od słońca? Akurat TYLKO w tym egzemplarzu?
Jak potrzebujesz gruza to nie dawaj za niego 4k tylko poszukaj czegoś innego, tańszego. Jak szukasz dobrego samochodu to poszukaj za 4k czegoś lepszego.
Nie szukam czegoś za 4 tys. napisalem ze pewnie za 4 bym go kupił bo cena wyjściowa to 5.
Szukam już miesiąc. najpierw szukałem coupe ale do 8 nie ma takich, teraz już każda VI
MadSkillz84
23-08-12, 16:10
Zopisu wynika że kolo sie go pozbywa bo ma już dosyc z nim problemów i chce wcisnąć komus innemu..a co tam niech sie martwi..odpuść sobie to cudo i szukaj dalej.
No i tak zrobię.
Dzięki chłopaki. Teraz pozostaje mi codziennie tylko przeglądać otomoto codziennie w nadziei, że znajdę nową w obrębie zachodniopomorskiego
Jak będziesz szukał Civica 96 bez rdzy to jedź do ciepłych krajów ; )