PDA

Zobacz pełną wersję : Jakie clear black ??

lightoman
21-08-12, 13:35
Czas najwyzszy podziękować angel eye'som. Jestem zdecydowany na ambery najprawdopodobniej vision,ale tu sie pojawia kwesta clear black. Angel eyes to plastik a ja chciałbym cos szklanego. Macie jakiesz przyklady aukcji lub cokolwiek na ten temat bo jestem zielony w tym temacie. Aniołki ida do lamusa po słabo swiecą a nie chce popeiłnic dwa razy tego samego zonka POZDRO. Mówiemy o Clear black do EG4 .

Karoles
21-08-12, 15:52
czekaj bo mylisz albo ja nie ogarniam
ambery to kierunkowsakzy nie kupisz szklanych
clear black to ampy prawie jak oem tylko ze z gladkim kloszem sa szklane i owszem a co do jakosci swiacenie to bez rewelacji

lightoman
21-08-12, 20:30
Chodzi o to że ambery to nie problem. Na allegro i na rynku jest sporo black clearów. Ja akurat Celuję w Depo. Pytanie tylko czy ktos miał styczność z lampami tego typu czego się wystrzegać

Karoles
21-08-12, 20:35
ja mam chyba jakies chinczyki pospolite i powiem ci ze one raczej slabo swieca sadze ze depo podobnie bedzie swiecilo

Wojtec12345678
21-08-12, 20:41
Chodzi o to że ambery to nie problem. Na allegro i na rynku jest sporo black clearów. Ja akurat Celuję w Depo. Pytanie tylko czy ktos miał styczność z lampami tego typu czego się wystrzegać

Cleary świecą jak świeczka, z tego co wiem Depo są gorzej spasowane niż te na ebayu, ale jak nie miało auto nigdy dzowna to da się ładnie je wpasować...

Na dzień dobry jak je kupisz to uszczelnij klosz do okoła, te aftermarketowe lampy lubia parować, masz andżelsy to powinieneś wiedzieć o co kaman

Cleary świecą dużo gorzej niz andżelsy

Infi
21-08-12, 20:42
angele swieca lepiej niz cleary...tak wiec jesli chodzi o moc swiecenia to na pewno nic nie zyskasz. (jesli miales angele sonara bo jak inne to moze clear bedzie lepszy)

Karoles
21-08-12, 20:45
no wlasnie ilu wlascicieli tyle opini :P ogolnie mozna sie przyzwyczaic no i napewno pomoze troche wsadznie jakis dobrych zarowek typu philips blue vison itd bo daje ladne biale swiatlo do jazdy noca po wsiach gdzie ciemno nie polecam wcale ale do miasta i gl na lans sa jak najbardziej ok
w ogole w 5g nawet orginalne swiatal daje wiele do zyczenia

lightoman
22-08-12, 08:20
OK. Dzieki wielki. Zapewne wleca Clear Black firmy Depo. Co do wypowiedzi fakt miałem aniołki Sonara nawet homologacją :d ale juz nie świeca jaki kiedyś. Zapewne zamiana na serie tez by mnie na dzis by mnie zadowoliła. Pozdrawiam i dziekuje :)

Wojtec12345678
22-08-12, 12:59
OK. Dzieki wielki. Zapewne wleca Clear Black firmy Depo. Co do wypowiedzi fakt miałem aniołki Sonara nawet homologacją :d ale juz nie świeca jaki kiedyś. Zapewne zamiana na serie tez by mnie na dzis by mnie zadowoliła. Pozdrawiam i dziekuje :)

Zapytam z ciekawości, co się im stało że już tak nie świecą ? Ja mam je już 2 lata i nie zauważyłem żadnej róznicy ...

rbkt666
07-08-13, 21:15
a ja odświeżę temat ;) Co proponujecie do Civica, żeby fajnie wyglądało i przede wszystkim dobrze świeciło? Stara seria to taka porażka, że nie raz wieczorem wysiadałem zobaczyć czy aby na pewno świecą...

paweltdf
08-08-13, 10:43
a ja odświeżę temat ;) Co proponujecie do Civica, żeby fajnie wyglądało i przede wszystkim dobrze świeciło? Stara seria to taka porażka, że nie raz wieczorem wysiadałem zobaczyć czy aby na pewno świecą...

Ja mam dokładnie ten sam problem :) Co będzie lepiej świeciło? Takie coś:

http://allegro.pl/reflektory-przednie-honda-civic-92-95r-black-jdm-i3424510127.html

czy nowa seria:

http://allegro.pl/honda-civic-5-v-91-95-lampa-reflektor-przod-nowy-i3427442916.html

aż tak bardzo mi na wyglądzie nie zależy, ważne żeby dobrze to świeciło.

zakit
08-08-13, 11:18
ta akukcja z lampą nową jest jakas dziwna, zdjecia lampy USDM, w opisie ze EU, drugie zdjecie zupelnie innej lampy - bez sensu

rbkt666
08-08-13, 19:40
hm... czyli nie ma do EJ2 normalnie, porządnie świecących lamp? Zostaje tylko ku*ewsko droga przeróbka na soczewki? Widziałem oferty przeróbek lamp oryginalnych, ale 1000zł w górę...

zakit
08-08-13, 23:37
ja przerabialem sam, kupilem za grosze cleary, przemalowalem, wyczyscilem, wkleilem soczewki i o tego zestaw HID. nawet nie ma co porównywać do serii...

kaktusr
10-08-13, 00:03
ja przerabialem sam, kupilem za grosze cleary, przemalowalem, wyczyscilem, wkleilem soczewki i o tego zestaw HID. nawet nie ma co porównywać do serii...

Jest gdzieś jakiś tutorial jak to zrobić ? Mam dośc swoich lamp które świecą jak lampy z fiata 126p. Dodam że mam Clear Black Depo i osramy 120% nic to nie daje, Zwykle H1 w corsie c swiecą 10 razy mocniej.

mes
10-08-13, 00:07
Jest gdzieś jakiś tutorial jak to zrobić ? Mam dośc swoich lamp które świecą jak lampy z fiata 126p. Dodam że mam Clear Black Depo i osramy 120% nic to nie daje, Zwykle H1 w corsie c swiecą 10 razy mocniej.
tutek w kilku częściach:

http://youtu.be/imIiglkq7HA