Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic "cabrio"

qbson
20-08-12, 18:56
Siemano!
Słuchajcie mam pewien pomysł na gadżet do mojego Cifa - na całej długości dachu zainstalować, składaną szmatę z brezentu. Ot takie pseudo cabrio ;). No ale jak wiadomo, dach jest istotnym usztywnieniem całej karoserii. I moje pytania: jak myślicie czy jest to w ogóle dobry pomysł? Jakie mogą być tego konsekwencje? Jak w zimie użytkowanie?

Chciałbym zakupić dach z wyższej półki http://szyberdachy.webasto.pl/produkty/systemy-dachowe/hollandia-400.html

Pozdrawiam i czekam na cenne wskazówki/uwagi!

kvas
20-08-12, 23:11
Pomysł fajny. Chyba jeszcze nikt się nie podjął takiego tematu. Nawet na Civinfo nie widziałem nic takiego. Jedyne co to weź pod uwagę dosyć futurystyczny wygląd naszych fur. O ile w takim fiaciku retro 500 sprawdziło się to w 100% to różnie to może wyglądać na kosmicznej Hance :) Pzdr

kopatshu
20-08-12, 23:24
chcesz wiedzieć coś na temat prawdziwego cabrio- pisz do mnie na PW :D

qbson
21-08-12, 09:51
Jedyne co to weź pod uwagę dosyć futurystyczny wygląd naszych fur.
Myślę, że nie powinno to aż tak szpecić furki. Zrobię fotoszopkę co by mieć większą pewność jak by to się prezentowało ;)

Bardziej martwię się o kwestię techniczną całego przedsięwzięcia :(

Saawrel
22-08-12, 09:36
oj coś mi się zdaje że w zimie to może byś problem przy -20 jeśli nie parkujesz samochodu w garażu. i ogólnie uszczelnia od zimna i mrozu to raczej nie na nasze warunki są, chociaż zajeżdża samochody z takimi dachami i jakoś dają radę. Musiałbyś znaleźć kogoś kto ma furę z takim dachem i go wypytać o wszystko.

Co do wyglądy to raczej kwestia gustu. Ale nie bez powodu wybrali do tej reklamy mini nieprawdaż...????

qbson
22-08-12, 11:44
oj coś mi się zdaje że w zimie to może byś problem przy -20 jeśli nie parkujesz samochodu w garażu. i ogólnie uszczelnia od zimna i mrozu to raczej nie na nasze warunki są
właśnie nie parkuję i tego się obawiam :(

Ale nie bez powodu wybrali do tej reklamy mini nieprawdaż...????
Ciężko się nie zgodzić ;)

Saawrel
24-08-12, 00:32
zresztą na stronie same miejskie maluchy przeważnie pokazane więc to nie masuje charakterem do Civica taki dach, może lepiej pomyśl o jakimś dobrym szyberdachu z jakieś renomowanej firmy to będzie chyba lepsze rozwiązanie