Zobacz pełną wersję : Brak oświetlenia. Pomocy
Sprawa wygląda tak : wszystko pokomplikowało sie od momentu podłączenia nowego radia (+ dokładana kostka iso do instalacji radia) straciłem po tym : prawe tylne postojowe, podświetlenie zegarów, podświetlenie zapalniczki, podświetlenie tablicy rejestracyjnej i postojówki w kierunkach, bezpieczniki są okej. Co mogło paść?
Jak możesz to podłącz poprzednie radio i zobaczysz czy wszystko działa. U mnie po zmianie fabrycznego nie miałem światła wewnątrz i przestał działać bezpiecznik "back up"
sprawdz miernikiem bezpieczniki bo ja kiedyś też na oko sprawdzałem a jak miernik przyłożyłem to się okazało że jednak nie jest sprawny ten bezpiecznik
sprawdz miernikiem bezpieczniki bo ja kiedyś też na oko sprawdzałem a jak miernik przyłożyłem to się okazało że jednak nie jest sprawny ten bezpiecznik
To jeszcze raz pomierzę.
a co do podpiecia starego radia to będzie problem. bo przelutowałem kostki, może zwykłe odłączenie pomoże ?
może zwykłe odłączenie pomoże ?
A napewno nie zaszkodzi. Odłącz najlepiej tak by została sama oryginalna Hondowska kostka od radia.
bezpieczniki sprawdzone radio odłączone. Problem pozostaje
I takie pytanie ... od czego są te przekaźniki, już całkowicie sie w tym pogubiłem http://img580.imageshack.us/img580/5975/zdjcie0565p.jpg
@ problem tymczasowo rozwiązany przycztną najprawdopodobniej była masa radia podpięta mylnie podpięta, i ciągle paliło 1 bezpiecznik. Straciłem 3 zanim do tego doszedłem ;] teraz zanim zaczne głębsze grzebanie wsadziłem 7.5A zamiast 10A w razie gdyby to nie było przyczyną.
pozdrawiam mozna zamknąć