Zobacz pełną wersję : Światła pozycyjne do 6 gen.
założylem wczoraj żarówki Philips Power 2Night GT150, jakie pozycyjne do tego załozyc? może Philips Blue Vision podobno dają ładna niebieska poświate??, jakies inne propozycje??
skolopendra
02-09-07, 14:44
może Philips Blue Vision
polecam,świecą dużo jaśniej z lekka poświatą
ciekawe czy beda pasować do tych Philipsow GT 150? bo niby te GT150 tez daja jakas tam niebieksa poswiate ale chyba bardzo słabą i widzialną pod jakimś tam kątem.
skolopendra
02-09-07, 14:52
ciekawe czy beda pasować do tych Philipsow GT 150?
już nie marudź..................... będą mam cały komplet i świeci
:aloha:
widze ze jakis grubszy cwaniak jest z ciebie, bo tak sobie lubisz troche ponajezdzac na ludzi
W5W Philipsa wcale nie świecą na niebiesko(mimo niebieskich baniek), maja tylko delikatna poświatę i z GT150 komponują się bardzo ładnie, miałem taki zestaw w poprzednim aucie.
philips to g...! właśnie mi się przepaliła h4, po niecałym roku użytkowania. chyba zamienię na tungsramy dostępne za parę pln na każdej stacji.
posojówki załóż białe led (raz na zawsze). Przy tych pier....ych GT150 odbłyśniki żółkną. Bratex mi philipsy starczały na 3-4 miesiące. Też się wkurzyłem i jeżdże na tungsramach do czasu bixenon.
a jakie daja niebieską poświate??
posojówki załóż białe led (raz na zawsze)
U mnie po miesiącu od zalozenia dwie z czterech (bo dalem je do postojówek i podswietlenia tablicy) zaczely migac a potem wogole sie przepaliły :/
Co ciekawe obie po stronie pasazera. Zamowilem juz nowe ale nie wiem czy mam cos z instalacja czy to jakies lipne led-y trafilem...
no to w koncu jakie polecacie postojowki ktora daja ladna niebieska poswiate i pasuja do Philipsow Power 2Night GT 150 ??
Randall sprawdź sobie ładowanie może jest za wysokie. Mike82 białe ledy dają niebieskawą poświatę. Ja kupiłem coprawda tylko dwa miesiące temu 5 zł za szt. ale narazie wszystko ok.
to co mam isc do motoryzacyjnego i poprosic biale ledy?? czy jak to sie zwie???
skolopendra
03-09-07, 15:45
czy jak to sie zwie???
;)
W5W led
jakieś badziewie chcesz żebym załozył?? co to jest led w5w?? da sie to porównać do Philipsów Bluevision??
Bluevision przy ledach to badziew. Philipsy fajnie się rozwalają o chodnik po wymianie :D
to co bluewision postojowki sa gorsze od jakis tam ledow???
bluevision w5w to zwykła żarówka pokryta niebieską farbą. Biała dioda jest lepsza bo zużywa mniej energii, daje silniejsze światło i dużo dłużej świeci. Więc sam oceń.
ledy ledy i jeszcze raz ledy mocno swieca i daja fajnea niebieskawą poświatę.kupuj ledy dałem za postojówki philips kupe kasy potem ledy za 5 zł a różnica taka ze szok.żarówki philips owszem ale nie postojówki!!! :afro:
ale jaki kolor, biale ledy???
białe. One niestety (dla mnie) świecą na biało/niebiesko. W dzień wygląda że na biało, ale w nocy są niebieskie.
a czy któres daja niebieską poświate równierz w dzień??, wsumie innych niż białych to chyba nie wolno załozyc??
w dzień ich prawie nie widać. Zakładaj te ledy napewno będziesz zadowolony.
czyli mam szukac ledy białe w5w??
Dokładnie tak. Sklepy motoryzacyjne, elektyczne/elektroniczne.
ile takie cos kosztuje?? pare zlotych pewnie??
MIKE82 wygląda jak byś pisał na siłę swoje posty !! Już dwa razy była wspomniana cena ledów - 5zł/szt. Zakładaj napewno będziesz zadowolony, nawet jeżeli nie to jest to kwestia 10 zł.
Pozdrawiam, nie odpisuj.
kupilem(efekt zobacze wieczorem), ale tylko jedna zalozylem bo druga mi wpadla w obudowe reflektora wiec musze dokupic a tamta jakas wyciagnac.
END
druga mi wpadla w obudowe reflektora wiec musze dokupic a tamta jakas wyciagnac.
END
Jak ty to zrobiłeś :brawo2: ?? to musisz teraz reflektor odkręcić :brawo:
wyleciala mi z tego plastikowego "uchwytu" w który sie wkłada żarówke, na szczęście( a może nie na szczęście) nie wpadla mi do środka reflektora tylko między plastikową obudowe a ta część reflektora która widać z zewnatrz, i tam sobie leży. Hmm już chciałem odkręcać reflektor ale brakło kluczyków, widziałem chyba tylko trzy śruby?? mozliwe że to wystarczy do wyciągnięcia reflektora??
Jeszcze musisz zderzak zdjąć, ale o tym było na forum więc :szukaj:
loo az tyle zachodu żeby wyciągnąć żarówke, to może niech sobie tam leży hehe
[ Dodano: Czw 06 Wrz, 2007 ]
załozylem białe ledy i ladnie to wyglada ale efekt jest jak jest ciemno w dzien slabszy
Dla zamknięcia tematu wstawiam zdjęcia, jak to wygląda:
http://img413.imageshack.us/img413/1563/dsc00312bs7.th.jpg (http://img413.imageshack.us/my.php?image=dsc00312bs7.jpg)
http://img525.imageshack.us/img525/577/dsc00313qd7.th.jpg (http://img525.imageshack.us/my.php?image=dsc00313qd7.jpg)
Trochę odgrzebałem temat, ale niestety nie mogłem wstawić zdjęć wcześniej.
u mnie nie ma aż tak bardzo widocznej poświaty od tych białych ledów, może załozyles jakies inne te diody??
[ Dodano: Pon 10 Wrz, 2007 ]
jak włącze same postojówki to rzeczywiście widać ladną niebieską poświate ale jak włącze postojówki i mijania to juz nie widać tak tej niebieskiej poświaty a na twoich zdjęciach widać, a jakie masz żarówki do miajania??
na zdjęciach są włączone jedynie postojówki. Mijania używam najzwyklejszych Tungsram do czasu bixenon (inne jak już pisałem wypalają odbłyśniki)
aha same postojowki, to u mnie podobnie swieca