PDA

Zobacz pełną wersję : D16Y2 Przygotowanie do TURBO

bambusek88
18-08-12, 14:39
Witam wszystkich.
Mam zamiar zaopatrzyć moją Hanie ej6 D16Y2 w turbinke:D dlatego też zwracam się do was o pomoc w dobraniu odpowiedniej podstawy do takiej modernizacji. Jakie dodatkowe wskaźniki będą mi potrzebne, co mi się przyda a co muszę zrobić. Czy lepiej kupić gotowe wykute części silnika czy oddać swoje seryjne do kucia? Ostatnio widziałem komplet nowych kutych korbowodów do serduszka mojej Hani:D Jaka skrzynia i sprzęgło będą najlepsze do Turbo. Podzielcie się Swoją wiedzą a ja postaram się ją mądrze wykorzystać i stworzyć fajna małą bestie:D
Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na odpowiedzi:D

maciu$
18-08-12, 16:31
Witam wszystkich.
Mam zamiar zaopatrzyć moją Hanie ej6 D16Y2 w turbinke:D dlatego też zwracam się do was o pomoc w dobraniu odpowiedniej podstawy do takiej modernizacji. Jakie dodatkowe wskaźniki będą mi potrzebne, co mi się przyda a co muszę zrobić. Czy lepiej kupić gotowe wykute części silnika czy oddać swoje seryjne do kucia? Ostatnio widziałem komplet nowych kutych korbowodów do serduszka mojej Hani:D Jaka skrzynia i sprzęgło będą najlepsze do Turbo. Podzielcie się Swoją wiedzą a ja postaram się ją mądrze wykorzystać i stworzyć fajna małą bestie:D
Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na odpowiedzi:D

Wykuć to sobie możesz podkowę u kowala. Do meritum to poszukaj na forum było milion razy i oddaj samochód do kogoś kto ma o tym pojęcie. Obejrzenie wszystkich części Szybkich i Wściekłych + mistrzostwo w Need For Speedzie nie czyni z człowieka tuningowca pierwszej ligi:cool:

Brylant1
18-08-12, 16:56
Całą operację zacznij od czytania, nie licz na to że ktoś napisze Ci gotowy przepis na turbo. Na forum jest wystarczająco dużo informacji na ten temat.

Lukasyaho
19-08-12, 00:40
Wystarczy poszukać !!!