PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiana sprężyn w gwincie

Wojtec12345678
18-08-12, 01:25
Mam gwint w którym chciałbym zmienić sprężyny z przodu bo jest dla mnie za miękko z racji tego iż gwint jest z IV gena...

Myślałem o Weitecu , ale wątpie abym znalazł takie krótkie springi pasujące do tego gwintu, ponieważ ma on regulacje stopnia naprężenia springa...i jest bardzo krótka

Ale pomyslałem że bym zapodał springa weiteca od IV gena -50(takie znalazłem) więc tak naprawdę będzie o 9cm krótsza od tej z v gena, więc może by przypasował ? (musze zodbyć długość takiego springa)

Lub coś z h&r ale nie widze nigdzie nic więcej niz -60

I wogule czy taki weitec podejdzie do mojego gwintu, tzn sprężyna w gwincie ma i górę i dół płaską a weitec nie ...

Z góry proszę moderatorów o nie usuwanie tematu, ponieważ nikt nie zagląda w stare odkopane kotlety :mad:

edit : może znacie jakiś sklep lub kogoś kto zajmuje się sprzedażą springów do gwintów ?

maciu$
18-08-12, 11:06
Po części sam sobie odpowiedziałeś, sprężyna do gwintu, a sprężyna do kitu to dwie zupełnie różne rzeczy i nie nie podejdzie. Najprościej dorobić dwie sprężyny na zamówienie o zadanych parametrach i tyle.

Wojtec12345678
18-08-12, 11:34
ale w takim razie skąd mam wiedzieć jaką twardość będą miały mieć nowe springi ? skoro nie wiem jaką mają te ?

maciu$
18-08-12, 11:39
Ryzyk fizyk, albo poszukaj info w necie n/t rate sprężyn i na podstawie innych setupów dobierz twardość. Gdzieś kiedyś widziałem takie info. nt/ chińskich coiloverów co może posłużyć za jakiś tam odnośnik.
BTW co masz za zawieszenie to może uda się coś ustalić?

Wojtec12345678
18-08-12, 11:44
MDU z IV gena ... chyba zaryzykuje ze springami z jakiegoś zestawu coilversów :D głupi byłem bo sprzedałem jeden zestaw kilka dni temu, ale szczerze powiedziawszy były miękksze od weiteca