PDA

Zobacz pełną wersję : dywaniki przód_sposób mocowania

krzysiooo32
17-08-12, 16:32
Witam!
Mam pytanie odnośnie mocowania dywaników welurowch. Tylne te duże - sprawa prosta - kładziemy na podłodze. Natomiast przednie - tu mam problem i pytanie. Czy dywaniki przednie w wersji przed liftingiem, czyli 2006-2008 są tak samo mocowane jak w wersji po lifitngu 2008-2011. Otóż mam dywaniki welurowe z mojego poprzedniego Civica (to był 2008 r. - model przed liftingiem) i dywanik kierowcy miał dwie dziurki po stronie lewej na tej krawędzi od fotela oddalone od siebie o jakieś 10-12 cm. A teraz widzę na stronie "akcesoria Hondy - Civic 5D 2011", że przednie dywaniki welurowe mają na krawędzi od fotela dziurki "na rogach" - dokładnie tak jak mam w CR-Zecie! Reasumując - czy dywaniki welurowe z wersji przed lifitingiem pasują do wersji po lifitngu??? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!

buri
17-08-12, 16:49
ksztaltem pasuja, zaczepami nie pasuja, musisz sobie zrobic dodatkowe dziury jak chcesz zamontowac takie od polifta (na te bolce co wystaja z podlogi po lewej stronie przy siedzeniu kierowcy) i zamontowac ten zaczep przekrecany w podlodze, ktory bedziesz mial w komplecie z dywanikami.
przy okazji nie polecam tych podstawowych dywanikow z akcesoriow hondy - mi sie zrobila w nim dziura pod pieta juz po 25kkm...lepiej wziac wersje 'elegance' czy jakos tak