PDA

Zobacz pełną wersję : Spaliny civic ed6

domingez
17-08-12, 09:09
Witam, mam problem ze spalinami w aucie. Spaliny są mocno drażniące i śmierdzi za autem, jak i w środku po otwarciu okien lub dachu. Z nawiewów leci czyste powietrze. Pacjent- Civic ED6 D15B2 - z tego co widzę poprzedni właściciel wyciął katalizator. Pytanie czy katalizator od EG4 podejdzie do układu i czy jest szansa, że to pomoże? Świece są zmienione, zapłon ustawiony, przewody ok, zawory wyregulowane, termostat również zmieniony na nowy. Ktoś mi mówił, że może przelewa benzynę, stąd moje drugie pytanie - czy możliwe jest, że komputer w 4G D15B2 różni się od tego z 5G D15B2? Może sonda nie działa tak jak należy. Mój silnik pochodzi z 5 generacji Civic'a. Chcę wykluczyć wszystkie możliwości zanim wpakuję się w katralizator. Z góry dzięki za info.

airman
17-08-12, 09:47
Spaliny po zdjęciu kata są dużo bardziej wyczuwalne i to pewnie jest główny problem. Przyczyną mogą być też nieszczelności wydechu. Katalizator zapewne podejdzie, co do kompa akurat nie wiem na 100% czy są jakieś różnice.

domingez
17-08-12, 10:13
Dzięki za odpowiedź, podjadę do tłumikarza i na stację diagnostyczną - niech sprawdzą o co chodzi.