Zobacz pełną wersję : SERYJNE GŁOŚNIKI w civicu 96-01 wersja USA ? POMOCY
Stałem się posiadaczem cifa '97 sedan ,wersja USA. Chciałbym zmienić głośniki ale nie mogę nigdzie znajeść informacji na temat tego jaki one mają rozmiar a także w jaki sposób zdemontować akutalne głośniki. Proszę również o pomoc w dobraniu odpowiednich głośników na przód i tył w niewielkiej kwocie do 500zł.
skolopendra
06-09-07, 15:11
a także w jaki sposób zdemontować akutalne głośniki.
w manualu znajdziesz opis
.a jak je sobie już wyciągniesz ;) .to weź je z sobą do sklepu
:aloha:
Kładziesz siedzenie i delikatnie podnosisz półkę minimalnie ciągnąc ku sobie. Z tyłu idealnie pasują JBL 6x9". Ja pakowałem do Civa 96LX sedan glosniki JBL GTO 937 pasuja idealnie i schowane sa pod fabrycznymi maskownicami.
Zdecydowałem sie na zestaw helix na razie na przód ale w planie jest wzmacniacz, wygłuszenie drzwi i głosiki na tył :)
Zdecydowałem sie na zestaw helix na razie na przód ale
Za niemal tą samą kase można miec lepsze głośniki np.
Ground Zero Titanium TC 2165T - 437zł.
ewentualnie PowerBass ES-6C
Lecz po odsłuchu obu stwierdziłem, że GZ są lepsze i jak narazie nie żałuje, że kupiłem właśnie w/w GZ :) Wg nie nie słyszałem lepszych brzmieniowi głośników do ok 450zł niż te GZ.
A mysle, że różnica ok 80zł w stosunku do Helixów jest praktycznie żadną różnicą.
A mysle, że różnica ok 80zł w stosunku do Helixów jest praktycznie żadną różnicą.
Zasadniczo nie jest to duża róznica ale idąc w tą stronę można dołożyć kolejne 80 do GZ i tak dalej. Nie jestem bardzo wymagający ale lubie miec firmowy sprzęt w aucie. Grają przyzwoicie na Pionku 7700mp brakuje jedynie wzmacniacza i wytłumienia drzwi ;/
Drzwi wygłusz obowiązkowo.