purzyk
16-08-12, 12:20
Witam serdecznie.
Jestem posiadaczem hondy civic 6gen MA8 - automatyczna skrzynia biegow.
Samochod kupilem w kwietniu i ciagle cos mi w nim nie gra jesli chodzi o spalanie benzyny / lpg.
Od kwietnia zauwazam, ze moja honda z miesiaca na miesiac pali coraz wiecej. W tym czasie wyregulowalem zawory silnika, wymienilem wszystkie filtry, regulowalem gaz, wymienilem swiece i kable, kupilem nowe opony, prostowalem felgi, wymienilem klocki i plyn hamulcowy... i z mieiaca na miesiac samochod pali coraz wiecej.
Wczoraj w trasie przejechalem 400km - nie przekraczalem 3.000 obrotow, jazda kolo 90/100 km na godzine.
200km przejechalem na gazie i 200 na benzynie.
I samochod spalil mi dokładnie 10,6 gazu i 9,75 benzyny.
Czy to normalne?
Co można w nim jeszcze sprawdzic?
pozdrawiam
Aha dodam jeszcze ze samochod z 9 litrow gazu po miescie doszedl do prawie 13.
I tydzien temu wymienilem tez sonde lambda na nowa - denso.
Jestem posiadaczem hondy civic 6gen MA8 - automatyczna skrzynia biegow.
Samochod kupilem w kwietniu i ciagle cos mi w nim nie gra jesli chodzi o spalanie benzyny / lpg.
Od kwietnia zauwazam, ze moja honda z miesiaca na miesiac pali coraz wiecej. W tym czasie wyregulowalem zawory silnika, wymienilem wszystkie filtry, regulowalem gaz, wymienilem swiece i kable, kupilem nowe opony, prostowalem felgi, wymienilem klocki i plyn hamulcowy... i z mieiaca na miesiac samochod pali coraz wiecej.
Wczoraj w trasie przejechalem 400km - nie przekraczalem 3.000 obrotow, jazda kolo 90/100 km na godzine.
200km przejechalem na gazie i 200 na benzynie.
I samochod spalil mi dokładnie 10,6 gazu i 9,75 benzyny.
Czy to normalne?
Co można w nim jeszcze sprawdzic?
pozdrawiam
Aha dodam jeszcze ze samochod z 9 litrow gazu po miescie doszedl do prawie 13.
I tydzien temu wymienilem tez sonde lambda na nowa - denso.