Zobacz pełną wersję : zna ktos te felgi? co sądzicie?
witam znacie te felgi a moze ktos jezdzi na takich ja pierwszy raz widze taka firme ale design jest spoko mi sie podoba tylko nie wiem ktore jak myslicie ktore byscie wybrali do niebieskiego EG4 ?? ET35 chyba spokojnie mozna jezdzic co?
pierwsze:
http://moto.allegro.pl/item224037212_honda_vw_opel_seat_renault_15_polero wane.html
drugie fele:
http://moto.allegro.pl/item224036963_opel_vw_seat_honda_renault_15_4x100. html
Oba komplety ładne, ale ja bym wziął drugie :).
Te drugie są piękne i nawet bardziej by pasowały. ET mają 38, więć samochód 6 mm węższy ale nic Ci nie będzie wystawało poza błotnik, ja śmigałem na 16" z ET 35 i delikatnie wystawały. Szerokość mają poprostu idealną, bo 6,5 cala to idealne po np. opone o szerokości 195. Jedyne co mnie martwi to kto to produkuje ? Co to za firma ? Ja akurat dwa tygodnie temu zmieniałem swoje felgi i gadałem z facetem który handluje felgami na temat, ze na Allegro można po 250 - 300 kupić nową felge, a on ode mnie chce za używane po 250 sztuka... No i wszystko mi wytłumaczył. Zaznaczam, ze nie jakiś chłop który chciał mnie z kołami ożenić, tylko znajomy z polecenia. Mówił, ze te najtańsze felgi to w Chinach robione i że nie mają takiej wytrzymałości jak np. niemieckie, że mogą sie krzywić na dziurach albo pękać, podobno dziwne stopy wykorzystują do produkcji i są problemy przy naprawie (spawaniu). Oczywiście zaznacze, ze ja tylko powtarzam co mnie powiedziano i nie chcę sie tutaj wymądrzać czy Ciebie zniechęcać, ale na Twoim miejscu zadzwonił bym przed zakupem i zapytał dokładnie co to za felgi, bo czasem warto dołozyc dwie stówki na komplecie niż potem żałować,
Generalnie te drugie są wypas, z reszą piersze też dobre.
no wlasnie to mnie tez najbardziej martwi ze nie znam wogole tej marki i co to za wynalazek ale z drugiej strony mam znajomka dobrego ktory juz zjezdzil wiele sportowych samochodow i jezdzil na roznych felgach teraz jezdzi na OZ i jego zdanie jest takie ze co ma sie pogiac to i tak sie pognie ze lekka bzdura z tym ze OZ to super wytrzymale itd prawda jest taka ze na nasze drogi to chyba nie ma felg aluminiowych chyba ze te co w rajdowkach.
jak zwykle wszystko psuja nasze zasrane drogi
ale to jest oczywiste
nie płaci się za wzór tylko za wytrzymałość i firmę...
te drugie są swietne... jest w tym troche prawdy ze jesli ma sie cos pogiąc to sie pognie... choc niektore felgi sa naprawde mocne i trzeba sie postarac o pogięcie :agent: