Zobacz pełną wersję : lampy w polerke i soczewka :>
Witam chcialem przerobic swoje lampy na clear blacki z soczewka :D robil to ktos kiedys czy moze wie ktos kto to robi ? Jaka soczewka do takiego czegos ?:D Prosze o pomoc !
Wojtec12345678
13-08-12, 12:47
Pisz do cesasha on tak ma...
Hm no tak :D zastanawia mnie jak oni poleruja to szklo :D czy to recznie czy jak ?:D
Witam chcialem przerobic swoje lampy na clear blacki z soczewka :D robil to ktos kiedys czy moze wie ktos kto to robi ? Jaka soczewka do takiego czegos ?:D Prosze o pomoc !
jesli masz na mysli przerobke oem stanleya to zapomnij, musisz kupic clear black i do tego potem wstawiasz soczewke
oem stanleya to zapomnij, Dlaczego ?
Nie wiem slyszalem ze ori lampy mozna spolerowac, kiedys na forum widzialem ogloszenie w ktory gosc przerabial lampy ale sie juz dawno nie oglaszal
Ale nigdy w V gen ori lampie nie osiagniesz clear klosza,dlatego jak ludzie montuja soczewe to musi byc clear black :) napisz sobie do firmy hidretrofit,oni Ci dokladnie napisza oco chodzi :)
No jak nie :D
http://i.imgur.com/JJy2E.jpg
masz tu jest zrobione
W takim razie bierz kamien polerski,czy tez inne cos czym mozesz zetrzec szklo,zabawy masz z tym na pare dni :) ew mozesz isc do szklarza,i zapytac czy sie podejmie ;) heh ale widac wyraznie,ze wtedy jest clear zrobiony,wiec nie wiem,czy nie lepiej kupic black cleary i je tak przerobic,trzeba podliczyc koszta co sie bardziej oplaca
350 cleary + soczewki itp itd wychodzi jakies 700 zł a jak peknie ? ;/
Zawsze masz rozwiazanie angel eyes ;p cos za cos niestety :) lampe najlepiej oddac do firmy hidretrofit,tam ci to profi ogarna.
Kurde no robia to kozacko nie powiem :D czyli koszt jakies 500 zł xD
http://hidretrofit.wordpress.com/ pytaj lisa coś Ci na bank odpowie
Yotomeczek86
13-08-12, 23:03
Kiedyś pytałem, to 350zł około taka przeróbka u nich - no ale masz profi robote a nie druciarstwo glue gunem :) Ahaa i tylko Cleary robią.
zobacz moj watek, ja mam wstawiona soczewke w clear blacka, i nic nie musisz polerować.
Yotomeczek86
14-08-12, 00:02
No właśnie clear black nie trzeba nic polerować :) Chłopak chciał do OEM Stanley wkładać soczewki, a te już wtedy trzeba polerować -szkoda czasu i efekt moze byc nie za ciekawy
jesli mowa o nowych clearach to napewno trzeba doliczyc koszta, ale w sumie to swoje kupilem za 50zł...soczewki za darmo dostalem, do tego tylko xenon.
co prawda ja akurat mam na zarowke H1, czyli brak dlugich, ale wystarczy wstawic bi soczewke.
Polerowany klosz nigdy nie będzie wyglądał tak jak ten w clearach. A jak już robić to porządnie, w 5 genie tylko soczewka typu BI - mijania +drogowe, gniazdo h7 lub d2s.
zapraszam na pw.
samemu polerować szkło to jak na oko robić zbieżność kół... krzywe załamanie światła i z linii odcięcia robi się dupa.
http://hidretrofit.wordpress.com/ pytaj lisa coś Ci na bank odpowie
Pytałem tu za przerobienie clear blacka 450 zł
pawelwlkp91
17-08-12, 14:47
Powiem Ci szczerze i otwarcie, że możesz śmiało oddać lampy do tej firmy. Mi przerabiał na soczewkę w VI generacji i jestem mega zadowolony z wykonanej pracy.
Pytałem tu za przerobienie clear blacka 450 zł
coraz drozej widze... moim zdaniem nie warto. lepiej kupic denji.
No za kwote 450 zł 500 zł mozna juz kupic denij wlasnie :D
w sumie za przerobienie 450zl to troche drogo...mnie wyszlo w sumie....jakies 30 zł. troche pilowania, wycinania, klej i troche spreju czarnego...
I jak wyczytałem wyżej nie masz świateł drogowych :) Tak samo ma się porównanie do denji które świeci słabo nawet na hid'zie i pozostają z manualną regulacją, a lampa po przeróbce świeci jak ori xenon.
Czy to drogo to kwestia indywidualna, wystarczy poszukać u konkurencji gdzie ceny startują od 1xxx zł z Twoimi lampami.
pawelwlkp91
18-08-12, 15:18
Światła są drogowe i mijania przynajmniej ja mam, obydwa zrealizowane przez soczewkę na żarówkę H7 i mogę założyć albo zwykłą żarówkę albo zestaw hid.
Była mowa o Denji i to do 5 gena.
pawelwlkp91
18-08-12, 17:14
Sorki nie doczytałem przepraszam za błąd.
ja u siebie robiłem na bazie clearów soczewkę bihalogen... wyszło mnie to ok. 150zł (soczewki, jakieś kleje śrubki 2 listewki LED na pozycyjne). Jestem bardzo zadowolony z efektu choć stylistycznie jeszcze trochę kuleją bo musiałem to raz dwa poskładać. Lampy świecą o niebo lepiej od seryjnych i clearów. Teraz przymierzam się do polerki szkła z OEM i wsadzenia bihalogenowej soczewki do OEM lampy. W ciągu miesiąca powinienem się wyrobić to pokażę jak wyszło
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?17525-EG4-D15B2-My-Beauty/page7 - tu jakieś fotki
No nie powiem kozak to wyszlo :)
ja u siebie robiłem na bazie clearów soczewkę bihalogen... wyszło mnie to ok. 150zł (soczewki, jakieś kleje śrubki 2 listewki LED na pozycyjne). Jestem bardzo zadowolony z efektu choć stylistycznie jeszcze trochę kuleją bo musiałem to raz dwa poskładać. Lampy świecą o niebo lepiej od seryjnych i clearów. Teraz przymierzam się do polerki szkła z OEM i wsadzenia bihalogenowej soczewki do OEM lampy. W ciągu miesiąca powinienem się wyrobić to pokażę jak wyszło
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?17525-EG4-D15B2-My-Beauty/page7 - tu jakieś fotki
Nie zapomnij żeby pokazać efektu prac, bo sam się do tego przymierzałem, ale zaparcia brakło :p