Zobacz pełną wersję : Kilka pytań dot. VII (zderzaki , grill, felgi, opony)
Witam jestem nowy na forum więc nie zabijajcie od razu,że w złym miejscu czy coś ... w razie czego proszę przenieść
Mam Hondę Civic VII 1.4 HB 5D z 2003 przed liftingiem
i tu kilka moich pytań
czy pasują do niej grille z innych modeli 3D,typ S,typ R ?? ew czy z wersji po liftingu pasują do wersji przed liftingiem
czy pasują do niej zderzaki (przód tył) z modeli jak wyżej ??
które felgi najlepiej zamontować
4x100 7Jx16H2 ET45 z oponami 205/50/16 czy czy 15 (nie znam Et ani szerokości ale pasują do Hondy) z oponami 185/55/15 lub co innego jeszcze polecacie ??
Co do felg, to 16'' z tymi oponami OK.
15'' najlepiej 4x100 6Jx15H2 ET45 (otwór centrujący 56,1) z oponami 195/60/15
Ps.
Prawidłowe rozmiary opon: http://www.opony.com.pl/opony-do-samochodow/honda/civic/3.4.5%20drzwi/vii/1.4i%20s/?p=9527
czy pasują do niej grille z innych modeli 3D,typ S,typ R ?? ew czy z wersji po liftingu pasują do wersji przed liftingiem
Przody samochodów są takie same, pytanie jaki masz zderzak? Jeżeli masz czarny grill i da się go wyciągnąć to podmienisz. Jeśli masz zderzak jednolity z dokładanym znaczkiem to nic nie zrobisz. Musiałbyś kupić cały zderzak.
czy pasują do niej zderzaki (przód tył) z modeli jak wyżej ??
Przody są takie same więc i zderzaki na przód wstawiasz dowolnie. Nie jest ważne czy masz soczewki czy stary typ lamp.
Tyły samochodów są inne w przed i poliftach. Mają inne lampy, zderzaki i klapy. Nie podmienisz samego zderzaka. Musisz wymieniać w komplecie cały tył.
Tak jak Shaman.ns napisał. Jakby co to mam opony toyo 15" na sprzedaż www.civicklub.pl/forum/showthread.php?148542-Opony-Toyo-195-60R15-kopu%B3ka-uszcz-pokrywy-zawor%F3w-uszczelki-%B6wiec-d14a2&highlight=Toyo
Przody samochodów są takie same, pytanie jaki masz zderzak?
Mam zderzak jednolity ze znaczkiem a chciałbym właśnie ten z osobnym grillem - natomiast tego są dwie wersje jeden z lat 01-03 z oprawką wokół grilla i z 03-05 gdzie grill od góry nie jest zamknięty przez zderzak. Czy oba pasują do mojej przedliftingowej hondy z 2003 ?
A wie ktoś moze czy zderzak tylny od wersji sport pasuje do zwyklej wersji (1,6 hatchback 2004r)
pasuje wszystkie sa te same zderzaki 3d