Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak uzbroić ponownie alarm - alarm w trybie serwisowym - civic 5D VIII gen.

siemaR
11-08-12, 09:45
Bawiłem się w mycie komory silnika i odłączyłem akumulator. Po podłączeniu ponownie alarm cały czas wyje - nie da się go wyłączyć pilotem (działał z fabrycznym). Nie wiem dokładnie co to za alarm, zakładany był w ASO, podejrzewam, że to jakiś q can, passenger 200, logic - na syrenie jest naklejka logic. Udało mi się go awaryjnie rozbroić PA (przyciskiem autoryzacji) przez wystukanie pin code - wg. instrukcji od alarmu q can. Teraz jest tak, że dioda od alarmu w ogóle nie miga - alarm jest całkowicie wyłączony. Pytanie jak go ponownie aktywować? W różnych instrukcjach jest opisane jak dezaktywować i przełączyć w tryb awaryjny i to się udało - nie mogę się nigdzie dogrzebać jak go włączyć ponownie. Wizyta w ASO w ciągu najbliższych dni odpada, miał ktoś podobny problem albo ma pomysł co z tym zrobić? Centralny z pilota działa, i powinien przy zamykaniu uzbroić alarm - ale ten jest wyłączony. Jakaś sekwencja wciśnięć? Wyłączył się przy włączonym zapłonie i wciskaniu pin codu przyciskiem autoryzacji.