Zobacz pełną wersję : prośba o opinie:) co o tym sądzicie?:)
karbon1992
10-08-12, 12:52
Co sadzicie o skórzanych pokrowcach do samochodu? Posiadam Hondę Civic 1.4 is sedan z 97r i myślę o zakupie do niej takich pokrowców:)
http://allegro.pl/pokrowce-szyte-na-miare-skorzane-100-i2530045153.html
badż
http://allegro.pl/pokrowce-szyte-na-miare-skorzane-przeszycia-i2530045237.html tylko że te całe czarne
czy jednak według was lepszy będzie Welur?:)
Dorikin1989
10-08-12, 13:55
Dorzuć parę złotówek i kup wnętrze z VTI :)
karbon1992
10-08-12, 14:12
wole zostac przy moich;) jakieś inne opinie?;)
Uwaga inna opinia!
wole zostac przy moich
To zostań przy swoich...
Wątpie, że to będzie tak leżeć jak na zdjęciach ; ) Miara nie miara to nie to samo co mieć fotel w łapie i naciągać itp ; )
Oczekujesz opinii, ale każda, która mówi, że będzie źle jest "be". Chcesz porządnie to oddaj do tapicera albo zmień fotele.
Najpierw zobacz jak wyglądają naprawdę fotele od VTI i wywnioskuj co lepsze ^^
Wygodne są to mogę powiedzieć w 100%
Patrząc na komentarze użytkownika co sprzedaje te pokrowce, nie dał bym za nie 50zł.
karbon1992
10-08-12, 18:23
coś cie się tak uczepili tego vti... nie chce zmieniać wnętrza, nie będę oddawał do tapicera(fotele sa nie zniszczone wyglądają jak nówki od kupna jej w salonie 15 lat temu przez moich rodziców aż po dziś cały czas były pokrowce na fotelach), Moje obecne niestety się zniszczyły wiec do k***y jasnej przestanie mi pi*****ić o VTI tapicerze i innych g****h, proszę tylko o opinie czy te skórzane pokrowce są ok bo nigdy nie miałem z nimi do czynienia czy kupić jak zwykle welur który dobrze założony nie wygląda najgorzej pozdrawiam
To co pokazałes to sa obszycia a nie "pokrowce" wiec...
karbon1992
10-08-12, 18:33
To co dałem w linku do allegro są to pokrowce... Piszę wyraźnie...
Ogarnij się chłopie, bo to nie podwórko, nervosol sobie kup. Choćbyś się zesrał na różowo, to pokrowce nie będą wyglądały tak dobrze jak tapicerka na fotelu i zalatuje to wiochą. Dostałeś opinie na temat tych pokrowców, że nie będą tak dobrze przylegać jak na zdjęciach, to czego jeszcze chcesz?
Nie unoś się człowieku :) Każdy Ci polecił to co powinno być lepsze, trwalsze bądź tańsze.
Nikt tu nie miał takich fajnych pokrowców, które podałeś w linkach. Szczerze wątpię w ich dopasowanie o ile są one zakładane jak normalne tanie pokrowce(bez ingerencji w fotel)
Dla mnie te z aukcji to wyglądają jakby trzeba było zakładać na gąbkę i przytwierdzać jak każdą normalną wierzchnią warstwę fotela/kanapy
karbon1992
10-08-12, 19:16
Ogarnij się chłopie, bo to nie podwórko, nervosol sobie kup. Choćbyś się zesrał na różowo, to pokrowce nie będą wyglądały tak dobrze jak tapicerka na fotelu i zalatuje to wiochą. Dostałeś opinie na temat tych pokrowców, że nie będą tak dobrze przylegać jak na zdjęciach, to czego jeszcze chcesz?
Dostałem wcześniej jedną taką opinie a reszta było o vti, tapicerach i o tym ze to są obszycie a nie pokorowce co zostawiam bez komentarza (dodam może tylko że nauka czytania z zrozumieniem się kłania). A chce się dowiedzieć tego, bo wiem ze nie będą wyglądały jak tapicerka na fotelu, czy skóra czy welur bo jak napisałem wcześniej nie miałem wcześniej
z pokrowcami z eko skóry do czynienia.
I mnóstwo ludzie zamiast przeczytać cały post klikają od razu link do allegro, oglądają i komentują uprzednio nie przeczytawszy tematu, to mniej najbardziej poirytowało.
PS. Sam się ogarnij
Opinie ,na temat tych pokrowców wystawili już Ci którzy je kupili.Wystarczy umiejętność posługiwania się compem i odpowiedniej wiedzy gdzie szukać.
krzysiek-gt3 (123) ( Kupujący )
Negatywny
czw 21 cze 2012 18:42:14 CEST
2324866557
Pokaż
Pokrowce to jakiś żart -zwykła niedopasowana cerata którą można założyć do starego poloneza i to byłby wstyd po wsi z tym jeździć (szyte na miarę -co to znaczy weddług sprzedającego? CHYBA SZYTE NA "OKO") i 300zł poszło psu w d... NIE DAJCIE SIE NABR
[Odpowiedź z: czw 21 cze 2012 19:05:52 CEST] Pokrowce zostały odesłane do Nas-sprawdziliśmy i ubraliśmy pokrowce pod konkretnie model klienta- pasowały bardzo dobrze. Klient twierdzi, że nie są to pokrowce pod ten model auta!! a na prośbę o zdjęcia co nie pasuje-BRAK BYŁO ODPOWIEDZI
BodoKa (1160) ( Kupujący )
Negatywny
sob 16 cze 2012 12:13:34 CEST
2324866607
Pokaż
200% negatyw. Pokrowce wykonane niedbale, nierowne sciegi, brak mozliwosci dopasowania, nie mozna zlikwidowac marszczen. Calkowity brak kontaktu. Pokrowce odeslane, brak jakiej kolwiek wiadomosci no i brak zwrotu wplaconych pieniedzy. OSTRZEGAM !!
[Odpowiedź z: sob 16 cze 2012 18:10:40 CEST] Klient odesłał pokrowce do Nas- sprawdziliśmy i wszystko zostało uszyte wg zlecenia! Do modelu klienta uszyliśmy ponad 800 kompletów i nigdy nie było problemów!!!!
steniu7 (31) ( Kupujący )
Negatywny
śro 06 cze 2012 21:12:44 CEST
2324866557
Pokaż
Stu procentowy negatyw. Pokrowce szczególnie przednich siedzeń kompletny brak dopasowania, wykonanie poniżej wszelkich norm, po interwencji brak kontaktu i porozumienia. Nie dajcie się nabrać, nie warto.
[Odpowiedź z: sob 16 cze 2012 18:11:55 CEST] POKROWCE ZOSTAŁY POPRAWNIE USZYTE. SPRAWDZILIŚMY NA TYM KONKRETNYM MODELU I PASOWAŁY IDEALNIE!!!
Fudddi (82) ( Kupujący )
Negatywny
sob 07 kwi 2012 12:34:45 CEST
2155482068
Pokaż
Przedmiot zgodny z opisem lecz dostarczony niekompletny oraz bez potwierdzenia sprzedaży jaką jest faktura VAT, od miesiąca nie mogę doprosić się dosłania w/w braków. Powiadomiłem już PIH i UKS. Nie polecam współpracy ze sprzedającym.!! Pozdrawiam
[Odpowiedź z: sob 16 cze 2012 18:12:41 CEST] FV została dosłana listem poleconym!!!
dlugi233 (172) ( Kupujący )
Negatywny
wto 20 mar 2012 09:22:20 CET
2066581557
Pokaż
Cena z aukcji 210zl, cena ustalona z wysyłka 310zl, przy odbiorze już 340zl. Jakość w miarę ale dopasowanie do modelu tylnej kanapy słabe. Najpierw sprzedający twierdzi że odda nadpłatę gdyż się pomylił i żę poprawi pokrowce ale później brak kontaktu
[Odpowiedź z: sob 16 cze 2012 18:16:28 CEST] I nadpłata została zwrócona na konto, przez Naszą pomyłkę!!! Jeśli chodzi o poprawki- to nigdy nie ma najmniejszego problemu!- bo najważniejsze jest dla Nas zadowolenie klienta!!!
kondziu07 (13) ( Kupujący )
Negatywny
pią 16 mar 2012 14:42:12 CET
2155482068
Pokaż
to co uszyli do mojej 336 coupe to porażka! Niby szyte na miare a nie uwzględniono żadnych miejsc na pasy cz na jakiekolwiek dżwignie których jest sporo, przez to pokrowcow nie da się idealnie dopasować! Odradzam, szkoda nerwów i pieniedzy!
[Odpowiedź z: sob 16 cze 2012 18:18:45 CEST] wszelkie otwory są porobione dokładnie pod ten model auta- prosiłem o zdjęcia, aby klient pokazał gdzie ich nie ma i jakie są błędy- niestety nie doczekałem się ich!!!!
Starsze niż 6 miesięcy
Przepraszam, że się wtrącam w dyskusję. Pragnę tylko pokazać jedno zdjęcie zanim moderator usunie cały temat:
http://autopokrowce.com/aukcja/galeria_l/vw/eko/golf_3_eko_n/5.JPG
Oraz post z forum mondeo Pana o nicku Dahrek:
tylko tak w kwestii owych pokrowców.
Jakiś czas temu kolega zamówił sobie obicie foteli do puga 306 właśnie taką skórą ekologiczną czy innym badziewiem. Dwu - kolorowe, grube szwy czerwoną nicią - wyglądało to super.
Polegało to na tym, że tapicer wykonał niejako pod wymiar foteli pokrowce po czym zszył je od dołu, tak żeby wyglądało jak "fabrycznie". Oczywiście robota pierwsza klasa, wszystko ręcznie a wrażenia estetyczne miażdżyły.
Ino był problem z nimi: tyłek po fotelu ganiał jak smród po gaciach, w lecie parzyło w pupę a w zimie lepiej było usiąść na kawałku blachy niż na tym ustrojstwie... także tego:
Zastanów się dobrze zanim kupisz cobyś potem nie żałował. Ja też mam jasny środek i ciemno - zielony lakier - toże wygląda fajnie tylko brudząco. No cóż takie życie.
Wiem, że szkoda foteli w aucie od nowości w rodzinie, ale chyba ostatecznością (o ile nie chcesz jeździć bez) jest zakup tych oklepanych pokrowców welurowych na allegro i cieszenie się jazdą tak jak było przez te 15 lat.
PS. Sz.P. Andrzej mnie uprzedził :cool: Ale to dobrze, takich wątków nie powinno się kasować, żeby podobnych pytań nie było w przyszłości.
Lepiej raz na sezon wyprać fotele niż jeździć z takim czymś, chyba że mówimy o aucie stricte roboczym (mam pickupa, na stołki zakładam byle co i wywalam jak się zeszmaci). W dupowozie nigdy nie rozumiałem idei pokrowców, utrzymują czystość tapicerki której nie widać, bo przecież są pokrowce które przyjmują syf i to na nich się siedzi. Bez sensu. Ok, ograniczają potencjalne przetarcia materiału (o które w civicu trzeba się postarać) ale za jakieś 150zł tapicer wstawi nowe poszycie, za drugie 150zł wypiorą środek na "nówkę" - chyba lepsza opcja niż 15 lat jeździć ze szmatą na fotelach. Tak to widzę, wedle prośby o opinię, czy to tych z eko-skóry czy szmacianych. Ja bym w końcu nacieszył się seryjną tapicerką po 15 latach :)
Dokładnie Mirasek. Zawsze się sprzeczam o to z ojcem. Ja jeszcze dodam, że dbamy o fotele dla kogoś, czy co? To mnie ma cieszyć auto, być wygodne, a nie pieścić fotele, nakładając jakieś wieśniackie pokrowce. I co cieszyć się, że zdejme i mam czysto?
Dorikin1989
11-08-12, 05:55
coś cie się tak uczepili tego vti... nie chce zmieniać wnętrza, nie będę oddawał do tapicera(fotele sa nie zniszczone wyglądają jak nówki od kupna jej w salonie 15 lat temu przez moich rodziców aż po dziś cały czas były pokrowce na fotelach), Moje obecne niestety się zniszczyły wiec do k***y jasnej przestanie mi pi*****ić o VTI tapicerze i innych g****h, proszę tylko o opinie czy te skórzane pokrowce są ok bo nigdy nie miałem z nimi do czynienia czy kupić jak zwykle welur który dobrze założony nie wygląda najgorzej pozdrawiam
Ogarnij bajerę chłopie bo to nie Twoja wioska. Ludzie wiedzą co dobre to chcą Ci poradzić dobrze. Skoro ty nie kumasz bo sobie wmontowałeś, że chcesz to proeloultrahiperuber *****iste komdony na fotele z allegro to powodzenia. Bo jak dla mnie do k***y jasnej pi****ić takie głupoty, że wnętrze z VTI czy oddanie foteli do tapicera to g***o to jest to wioska że bania mała. Bo gównem to są proeloultrahiperuber *****iste komdony na fotele z allegro.
Nigdy nie rozumiałem tego. Założyć pokrowce i nie widzieć oryginalnego poszycia...
Po czym ściągasz pokrowce i niby wszystko nowe na 1godzine po czym drugie pokrowce na nie idą ;P
Jak koledzy wyżej jeździł bym na tym co masz w oryginale i wrazie co poprostu przeprał lub kupił drugie od swojego lub VTI (nie bij)
Te pokrowce na 100% są mega! Bierz w ciemno bo wszyscy którzy się tu wypowiadali nie mają pojęcia i nie widzą że lepiej kupić w ciągu 20 lat 10 pokrowców itp niż mieć ładna tapicerkę na 20 lat i ewentualnie później ją wymienić. Pewnie dużo taniej niż wyniosą te śliczne pokrowce :)