Zobacz pełną wersję : potrzebuje zderzak mam problem
Witam jestem zmuszony do zakupu nowego przedniego zderzaka co sądzicie o takim rozwiązaniu ? Jak będzie z jego spasowaniem ? http://allegro.pl/honda-civic-hb-92-95-zderzak-przedni-i2491440814.html Oraz jeszcze jedna sprawa czy ktoś mi może powiedzieć jak są zamontowane zderzaki przednie do blotników czy nie powinny tam byc jakies spinki ? Zamontowane są u mnie jakieś śrubki z którym muszę się dosłownie naj**ać żeby je odkręcić nie mam pojecia czy zastępują one jakieś seryjne zatrzaski czy śrubki.
Camellia Racing
10-08-12, 07:30
Zderzak do błotnika jest mocowany na plastikowy wkład i wkręt w ten wkład wchodzący. Trzyma na zasadzie rozpierania.
a czy mogę te mocowania gdzieś dostać
Ten zderzak z Alledrogo to zamiennik, więc będziesz zapewne miał problem z jego spasowaniem. Według mnie lepiej kupić używkę w dobrym stanie i ją ewentualnie polakierować co i tak by trzeba było zrobić kupując zamiennik. Co do mocowań to w ASO pewnie ogarniesz, ktoś na forum oferował jakiś czas temu w dziale K/S.
Zamiennik trzeba najpierw "dopasować" nagrzewnicą i zajmuje to trochę czasu. Trzeba uważać żeby nie go nie nadpalić. Nie polecam tej roboty ale jest do spasowania :) Polecam jak kolega powyżej kupić jakiś nie połamany z alegrosza jak tez zrobiłem przy drugim już zderzaku :D
z aso bede mial problem bo w mojej okolicy niema zadnego
No to niezawodny jeśli chodzi o oem części Haparts.pl, możesz napisać, że ja przysyłam ;) Albo szukaj używanych.
dzieki Maskunt i polecam tą strone naprawde dobra obsługa :)
Camellia Racing
11-08-12, 04:04
Wkręty z wkładami kup nowe w ASO.