Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymiana zamków 5D

Czikens89
08-08-12, 12:40
Cześć,

mam do was forumowicze pytanko:

Przytrafiło mi się niestety że włamali mi się do mieszkania i skradli mi kluczyki z pilotem do mojej Hani.
Na szczęście nie zdążyli nią odjechać. Niezmienia niestety to faktu, że kluczyki są w posiadaniu złodzieji.

Stąd moje pytanie:

Co mam w tej sytuacji zrobić?
Dzwoniłem do speców od zamków i jeden mi powiedział, że zmiana układu klucza w zamkach oraz stacyjce będzie kosztować ok. 800zł bez wymiany alarmu, drugi powiedział że przy tak wiekowym samochodzie (15 lat) nie opłaca się grzebać w zamkach, ponieważ najzwyczajniej w świecie one się rozpadną i dopiero będzie problem, doradził mi abym założył sobie jakieś dodatkowe zabezpieczenie, dorobił jeszcze jeden kluczyk i bez stresu jeździć.

W związku z powyższym mam straszny mętlik w głowie.

Z góry dziękuje za porady.

Pozdrawiam
Paweł

Lucas.FK2
08-08-12, 17:02
Dzwoniłem do speców od zamków i jeden mi powiedział, że zmiana układu klucza w zamkach oraz stacyjce będzie kosztować ok. 800zł bez wymiany alarmu, drugi powiedział że przy tak wiekowym samochodzie (15 lat) nie opłaca się grzebać w zamkach, ponieważ najzwyczajniej w świecie one się rozpadną i dopiero będzie problem, doradził mi abym założył sobie jakieś dodatkowe zabezpieczenie, dorobił jeszcze jeden kluczyk i bez stresu jeździć.
800zł? Pff hahahhaha.
Weź skocz do Ralfa,albo ogłoś się na forum,ze chcesz pełen komplet zamków i stacyjki i moment się znajdzie. Immo i tak w tym samochodzie jest o kant dupy potłuc także Ci nie potrzebne i nie potrzebne wtedy komplikacje z wymianą komputera.
Reasumując potrzebny Ci- Zamek kierowcy,stacyjka,Zamek bagażnika. (zamek od pasażera i tak niczemu nie służy więc jego omiń.) Dostatniesz dwa kluczyki i po bólu.
Pisz PW-pomogę. Pozdro.

Dextero
08-08-12, 17:44
Masz w Warszawie najlepszego specjalistę od zamków i to nie drogo http://www.chimko.pl/ , zadzwoń i pogadaj.