Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : EBC Red stuff

marksimus
28-08-07, 13:50
jako ze potrzebuje pilnie zmian wyeksploatowanych części w swoim aucie ponawim temat klocki/tarcze - wiem było to wiele razy ale ten post jest rozwinięciem tematu a nie zaśmiecajaca kopią (mam nadzieje...)
z uwagi na całkowity barak w ofertach sklepowych klocków hamulcowych NISSHINBO... zająłem sie poszukiwaniem innego rozwiazania i znalazłem ciekawą ofertę (na allegro) EBC Red stuff...
oczywiście standardowo zapytam: czy ktos na czymś takim jeździł? i czy te klocki nadaja sie do codziennych zastosowań czy raczej maja przeznaczenie wyłacznie "na tor"?
jeśli sie nadaja na codzień to jakie polecacie do nich tarcze?

LIO
28-08-07, 16:41
Mam RedStuffy
Dopóki sie nie rozgrzeja, to hamuja cienko, jak sie rozgrzeja to niezle, a jak sie im da popalic, to rewelacyjnie. Nie ma zadnych problemów z wieloma hamowaniami i z jakims pogorszeniem sie skutecznosci hamulcy, z biciem czy czyms takim.
Wiem ze nastepnych klocków nie kupie takich, do jazdy na codzien.

cvc d15
28-08-07, 16:51
Miałem Red'y, miałem też Green'y, na gładkie tarcze. Red na codzień to trochę pomyłka, jazda furą zaczynała się od rozgrzewania (chociaż poćwiczyłem wtedy hamowanie lewą stopą:)) za to green jak najbardziej. Możliwe ze red stuff na wierconych i nacinanych zachowywałby się lepiej, nie mam odniesienia.

lyskacz84
03-09-07, 21:47
podlacze sie pod temat
posiadam civic eg9 B16A2 ostanio wymienilem tarcze i klocki przod tarcze ebc turbo groove (nacinane, nawiercane), do tego klocki ebc green i myslalem ze przy tym zestawie przy hamowaniu bedzie teraz leb urywalo a tu lipa, w porownaniu do serii nie odczuwam wielkiej roznicy, plyn hamulcowy oczywiscie tez wymieniony
co moze byc przyczyna??

LIO
03-09-07, 22:22
a tyl ruszales, czy zostal bez zmian ?

lyskacz84
04-09-07, 23:18
no wlasnie narazie zostal bez zmian a obilo mi sie o uszy ze przy wymianie klockow na sportowe powinno sie to robic jednoczesie na obu osiach, ale czy juz przy wymienionym samym przodzie nie powinno hamowac lepie??

Octane
05-09-07, 19:46
Ja mam red'y z przodu i z tyłu do tego tarcze nacinane. Moje odczucia sa takie jak u LIO, czyli pierwsze hamowanie słabo potem jest juz dobrze a jak je sie pokatuje to rewelacja, nie ma zmeczenia cieplnego w ogole. :d

sadam
06-09-07, 07:44
do tego tarcze nacinane.
ziom wlasnie jak Ci sie te brembo max'y sprawuja?bo ja jestem niezadowolony bo juz mi sie chyba pogiely i strasznie hycza jak sie ostro hamuje z jakis 140km/h.moze plyn zly?

Octane
06-09-07, 10:11
Ja jestem zadowolony! NIc sie nie pogieło a hamulce nie raz dostaly ostro tak ze az dymilo.

lyskacz84
09-09-07, 12:31
czy ktos zna odp na moje pytanie??
bylbym bardzo wdzieczny

qba1983
09-09-07, 15:48
greeny hamuja lepiej od seri ale po rozgrzaniu hamulcow, zachamuj 3 raz ze 150km/h to zobaczysz roznice(ja ja widzialem)

lyskacz84
12-09-07, 00:05
no wlasnie chodzi o to ze przy kilku hamowaniach z wiekszej predkosci (150-180) przestaja hamowac :(