Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zamiast na dol, autko poszlo do gory???

TENCIO
28-08-07, 12:24
moja ex fioletowa coupe ej2 dostala ode mnie swego czasu zestaw amorkow i sprezyn weiteca -40mm, po zalozeniu tego autko siadlo na glebie realne 25-30mm, co bylo dla mnie za mala wartoscia, wiec po jakis 15-20tys km wymienilem same sprezyny na JOM'y -60mm (amorki zostaly te od sprezyn -40 bo w katalogu mialy w obu zestawach te same numery). niedawno w ramach czyszczenia garazu sprzedalem te sprezyny weiteca koledze ktory do 6gena wsadzil b18c4 i u niego autko bylo bardzo nisko na nich, co nie dokonca mu pasowalo. w miedzyczasie znalazl sie inny chetny na te sprezyny, tym razem do ej2, vzyli takiego coupe jak mialem ja. szok....u niego na tych sprezynach autko wyglada jak cross country!!!przeswit sie zwiekszyl o pare cm. w czym tkwi problem??? w montazu? springi zakladal Hokej i mowi ze sa zalozone tak jak powinny. macie jakies pomysly???

bow8
28-08-07, 17:06
znam ta sytuacje kiedys zakładamłem sringi i wiem jedno jesli założysz springi na tył które sa na przednie zawieszenie tył zamiast na dół bedzie wyzej niz seria wez rozbierz zawieszenie i zmien springi z tyłu na przód!!! i bedzie ok!!!

TENCIO
28-08-07, 17:33
to nie ja zakladalem, ja z tymi sprezynami takiego problemu nie mialem

bow8
28-08-07, 22:15
no to ten kto zakładał zle założył!!!

spychu
29-08-07, 00:46
Dla mnie również sprawa ewidentna czyli pomylone spręzyny przód założony na tył a tył na przód.