Zobacz pełną wersję : Pasek klimatyzacji
Siema
Mam pytanie a nie znalazłem na nie odpowiedzi na forum. Chodzi mi o długość paska klimatyzacji do civic'a. 1,5 sprężarka pod r134.
Dziś montowałem sprężarkę i lipa, pasek 4pk850 (taki dostałem jako odpowiedni) i na maksymalnie skręconym napinaczu luźny jako że nie miałem czasu za bardzo a musiałem uruchomić auto było ciach.
Wie ktoś jak powinna być odpowiednia długość?
Wojtek
wg epc do ej9 1.5 jest pasek 38920-P2A-003 wg bando to 4PK820
a te 820 i 850 to długości w mm
Ale to tylko strzał, bo nie dałeś żadnego info dot auta....
Auto EG4, d15b2.
Że 850 to mm wiem,
Czy do 5gena też powinien być ten 820 mm? bo blok chyba został taki sam
qrde jajka mam w epc rozdzielone dex, dxi, itd a nie znam tych oznaczeń
ogólnie są 3 typy sprężarek
- mitsuboshi, bando i coś tam jakaś
i paski 800, 795 i chyba 875
sprubój oszacować ile masz za długi
PIMPEK_EJ2
08-08-12, 21:52
Wojtu weź sznurek w ręke i spróbuj mniej więcej zmierzyć jaką powinien mieć długość. Tak jakbyś chciał sznurek założyć zamiast paska później go rozciągnij i zmierz jego długość:)
Najprostrze rozwiązanie-PIMPEK_EJ2,tylko cofnij trochę napinacz,żebyś miał możliwość naciągu.
Wojtu
Do D15B2 jesli nie bylo nic kombinowane z kolem pasowym pasek do klimy to np. Gates 4PK868, wg Boscha 870mm a np. Dayco 850mm.
a jesli bylo to loteria D15Z1/3 juz ma np pasek 4PK795
Spychu miałem 850 i był zdecydowanie za długi, ale już mam ogarnięte i liczę że będzie dobrze.
A silnik nieruszany (przynajmniej przeze mnie) więc sam nie wiem czemu ten 850 był zły.