PDA

Zobacz pełną wersję : Civic szarpie..

marcii1
04-08-12, 08:03
Witam.. mam nastepujący problem.. przy zmianie biegów.. na ciepłym silniku auto mi szarpie... do tego stopnia ze musze czasem puscic gaz i jeszcze raz go wdusic zeby sie przestal dławić.. jest załozona nowa pompa paliwa.. a ciągle wystepuje to szarpania.. i to tylko na ciepłym silniku.. co to moze być i ile by kosztowała ewentualna naprawa?? mam D15B2 w sedanie.. proszę o pomoc.. :(

kamilx17
04-08-12, 11:10
Spalanie w normie ?? Bo jeśli przerażająco duże to sonda lambda mogła paść i po prostu go zalewa. Koszt sondy 30zł używka. Wykręć świece sprawdź w jakim są stanie. Nowe ok 60zł. Może przewody WN szarpanie wystepuje gdy na dworze jest wilgoć ?? Sprawdź dla pewności w nocy przy odpalonym silniku czy kable sie nie świecą czyt iskry nie przeskakują. I polecam zrobić diagnostyke ECU może ECU wykrył jakiś błąd i wystarczy go odczytać i widomo bedzie o co chodzi.

Sosik5
04-08-12, 11:14
A na zimnym jest ok? Może to poduchy pod silnikiem?

marcii1
04-08-12, 11:22
Poduchy pod silnikiem jakis tydzien temu wymienilem bo rzeczywiscie byly zerwanie.. spalanie mam ok... a moze to byc objaw zuzytego juz rozrzadu ?? No wlasnie silnik jak sie juz rozgrzeje to zaczyna szarpac.. pompa paliwa tez wymieniona.. tak wiec juz nie wiem co to moze byc.. moze rzeczywiscie te kable WN...