Zobacz pełną wersję : Coś piszczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
misiekbydgoszcz
03-08-12, 23:15
Witam
Mam problem,kiedy jadę słyszę piszczenie z lewej stony z styłu,tak jakby(zacisk hamulca),kiedy nacisne hamulec przestaje podczas jazdy oczywiście jaki może byc problem jakieś propozycje ???
Tylko jeździć kolego. Za mało wykrzykników. Ściągnij koło i sprawdź klocki. Często to one powodują piski.
Depnij dobrze po hamulcu i powiedz czy nadal piszczy :)
Prawdopodobnie kończą ci się klocki.
misiekbydgoszcz
04-08-12, 09:58
Właśnie jak depne nawet nie za mocno cisza i dzieje się to jak jest upał,zimniej cisza.Jadę z 40km/h cisza powyżej piszczy.
Depnij dobrze po hamulcu i powiedz czy nadal piszczy :)
Jaaa ale tytuł. Jak coś piszczy, to może nie posmarowane?:)
misiekbydgoszcz
05-08-12, 13:26
Jakaś podpowiedź,co gdzie przesmarowac propozycja?
Jaaa ale tytuł. Jak coś piszczy, to może nie posmarowane?:)
Koło ściągnięte sprawdzone klocki,jeszcze pół klocków
Tylko jeździć kolego. Za mało wykrzykników. Ściągnij koło i sprawdź klocki. Często to one powodują piski.
Rozumiem, że masz z tyłu tarcze?
misiekbydgoszcz
05-08-12, 15:52
Tak mam tarcze może jakiś poradnik gdzie to nasmarowac lub coś innego?
Koło ściągnięte sprawdzone klocki,jeszcze pół klocków
Ściągnąłeś koło i nie wiesz co piszczy? To my mamy zgadywać? Trzeba było zakręcić kołem i słuchać co piszczy. Może osłona tarczy o coś ociera. Zobacz czy blaszki nie ocierają o tarczę. Sprawdź czy klocki luźno chodzą w blaszkach, posmaruj te blaszki smarem do hamulców, by klocki się ślizgały na nich. Uważaj by nie posmarować tarcz i części ciernej klocka. Wyczyść część cierną klocka szczotką drucianą i papierem ściernym. Odtłuść i przeczyść tarcze.
Camellia Racing
08-08-12, 02:24
Jaaa ale tytuł. Jak coś piszczy, to może nie posmarowane?
Od kiedy to klocki się smaruje? Zastanów się co piszesz...
Właśnie jak depne nawet nie za mocno cisza i dzieje się to jak jest upał,zimniej cisza.Jadę z 40km/h cisza powyżej piszczy.
Klocki mają blaszkę, prawdopodobnie ona piszczy. Zdejmij koło i zobacz ile klocka zostało... ile można to samo?
Sprawdź czy klocki luźno chodzą w blaszkach, posmaruj te blaszki smarem do hamulców, by klocki się ślizgały na nich.
Następny...
Czy Ciebie pogieło smarować klocki?
Człowieku, czy ty nie widzisz ironii w mojej wypowiedzi? Gość walnął taki tytuł, że nie wiadomo o co chodzi, a Ty się tu unosisz...
A tak w ogóle, to gdzie ja napisałem, żeby posmarować klocki?
Następny...
Czy Ciebie pogieło smarować klocki?
Jak najbardziej mnie pogieło. Czytaj ze zrozumieniem.
posmaruj te blaszki smarem do hamulców, by klocki się ślizgały na nich. Uważaj by nie posmarować tarcz i części ciernej klocka. Wyczyść część cierną klocka szczotką drucianą i papierem ściernym. Odtłuść i przeczyść tarcze.
Przecież blaszki należy przesmarowac, aby klocki mogły się po nich przesuwac, kolega Dextero mówi dobrze !
Camellia Racing
08-08-12, 20:48
Dobra, ja nigdy blaszek klocków nie smarowałem i nigdy nie miałem problemu a jak piszczało to klocek się kończył i blaszka ryła po tarczy.
Tak jak mówią wyżej, blaszki sie smaruje żeby klocek swobodnie mogł się poruszac po swoim torze. Ale o tym ze NIGDY nie smarujemy klocków chyba nie trzeba mówic... prawda ?:cool:
Camellia Racing
08-08-12, 21:46
I na jak długo starczy Tobie przesmarowanie blaszek? Raz w tygodniu leżeć i smarować? No panowie to już perwers ;)