Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Coś piszczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

misiekbydgoszcz
03-08-12, 23:15
Witam
Mam problem,kiedy jadę słyszę piszczenie z lewej stony z styłu,tak jakby(zacisk hamulca),kiedy nacisne hamulec przestaje podczas jazdy oczywiście jaki może byc problem jakieś propozycje ???

Karpiczek
03-08-12, 23:38
Tylko jeździć kolego. Za mało wykrzykników. Ściągnij koło i sprawdź klocki. Często to one powodują piski.

sweet
04-08-12, 00:12
Depnij dobrze po hamulcu i powiedz czy nadal piszczy :)

Dextero
04-08-12, 00:43
Prawdopodobnie kończą ci się klocki.

misiekbydgoszcz
04-08-12, 09:58
Właśnie jak depne nawet nie za mocno cisza i dzieje się to jak jest upał,zimniej cisza.Jadę z 40km/h cisza powyżej piszczy.
Depnij dobrze po hamulcu i powiedz czy nadal piszczy :)

Marecki
04-08-12, 16:31
Jaaa ale tytuł. Jak coś piszczy, to może nie posmarowane?:)

misiekbydgoszcz
05-08-12, 13:26
Jakaś podpowiedź,co gdzie przesmarowac propozycja?
Jaaa ale tytuł. Jak coś piszczy, to może nie posmarowane?:)

Koło ściągnięte sprawdzone klocki,jeszcze pół klocków
Tylko jeździć kolego. Za mało wykrzykników. Ściągnij koło i sprawdź klocki. Często to one powodują piski.

Marecki
05-08-12, 15:05
Rozumiem, że masz z tyłu tarcze?

misiekbydgoszcz
05-08-12, 15:52
Tak mam tarcze może jakiś poradnik gdzie to nasmarowac lub coś innego?

Dextero
05-08-12, 17:05
Koło ściągnięte sprawdzone klocki,jeszcze pół klocków
Ściągnąłeś koło i nie wiesz co piszczy? To my mamy zgadywać? Trzeba było zakręcić kołem i słuchać co piszczy. Może osłona tarczy o coś ociera. Zobacz czy blaszki nie ocierają o tarczę. Sprawdź czy klocki luźno chodzą w blaszkach, posmaruj te blaszki smarem do hamulców, by klocki się ślizgały na nich. Uważaj by nie posmarować tarcz i części ciernej klocka. Wyczyść część cierną klocka szczotką drucianą i papierem ściernym. Odtłuść i przeczyść tarcze.

Camellia Racing
08-08-12, 02:24
Jaaa ale tytuł. Jak coś piszczy, to może nie posmarowane?

Od kiedy to klocki się smaruje? Zastanów się co piszesz...

Właśnie jak depne nawet nie za mocno cisza i dzieje się to jak jest upał,zimniej cisza.Jadę z 40km/h cisza powyżej piszczy.

Klocki mają blaszkę, prawdopodobnie ona piszczy. Zdejmij koło i zobacz ile klocka zostało... ile można to samo?

Sprawdź czy klocki luźno chodzą w blaszkach, posmaruj te blaszki smarem do hamulców, by klocki się ślizgały na nich.

Następny...
Czy Ciebie pogieło smarować klocki?

Marecki
08-08-12, 15:59
Człowieku, czy ty nie widzisz ironii w mojej wypowiedzi? Gość walnął taki tytuł, że nie wiadomo o co chodzi, a Ty się tu unosisz...
A tak w ogóle, to gdzie ja napisałem, żeby posmarować klocki?

Dextero
08-08-12, 17:48
Następny...
Czy Ciebie pogieło smarować klocki?
Jak najbardziej mnie pogieło. Czytaj ze zrozumieniem.

posmaruj te blaszki smarem do hamulców, by klocki się ślizgały na nich. Uważaj by nie posmarować tarcz i części ciernej klocka. Wyczyść część cierną klocka szczotką drucianą i papierem ściernym. Odtłuść i przeczyść tarcze.

Karpiczek
08-08-12, 18:23
Przecież blaszki należy przesmarowac, aby klocki mogły się po nich przesuwac, kolega Dextero mówi dobrze !

Camellia Racing
08-08-12, 20:48
Dobra, ja nigdy blaszek klocków nie smarowałem i nigdy nie miałem problemu a jak piszczało to klocek się kończył i blaszka ryła po tarczy.

civic-5
08-08-12, 20:55
Tak jak mówią wyżej, blaszki sie smaruje żeby klocek swobodnie mogł się poruszac po swoim torze. Ale o tym ze NIGDY nie smarujemy klocków chyba nie trzeba mówic... prawda ?:cool:

Camellia Racing
08-08-12, 21:46
I na jak długo starczy Tobie przesmarowanie blaszek? Raz w tygodniu leżeć i smarować? No panowie to już perwers ;)