Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co to za urządzenie ?

buczeq
02-08-12, 22:04
Witam
Dziś wymieniałem tulejki w drążku zmiany biegów. Kiedy zdjąłem pokrywę drążka z mieszkiem ukazała mi się puszka a na niej "radar detector" z diodą która cały czas się świeci niezależnie od położenia kluczyka w stacyjce. I teraz pytanie co to, po co to? Samochód mam 2 lata i nic nie wydawało żadnych dźwięków podczas np "suszenia"przez policjanta także wykluczam fakt że to jest antyradar. A może producent montował to seryjnie, może to jakiś element alarmu. Sam już nie wiem, może Wy macie jakiś pomysł. A oto jak to to wygląda
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/97e275427b987054.html

Paweł13
03-08-12, 01:05
Radar detector ? :D- no to masz kolego super szpiegowski, niewykrywalny sprzęt w swoim aucie (do dezaktywacji wszystkich urządzeń służących do pomiaru prędkości :p ).
"Tylko aktywuj go jakoś, aby przynosił korzyści - wykrywał i powiadamiał o tym kiedy zbierasz punkty i wygrywasz nagrody, a nie straty przez wciąż świecącą diodę";)

Nie montowali takich gadżetów fabrycznie, a szkoda :D
Zapewne spokojnie możesz to odłączyć i odłożyć w bezpieczne miejsce.

Camellia Racing
08-08-12, 02:28
Ja bym powiedział czujnik wstrząsowy alarmu.
Kolego Pawle, zachowaj dziwne teorie wnukom na dobranoc...

walusb
08-08-12, 19:22
100% czujnik wstrząsowy od alarmu. Skoro dioda świeci na stałe to oznacza że jest źle wyregulowany pokręć troszkę tym potencjometrem potem załącz alarm i kopnij w koło :) . Ja tak reguluję wstrząsówki