Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brak miejsca na podłączenie airbaga.

HakerPL1
02-08-12, 21:12
Witam wszystkich
Mam mały problem, zmieniałem w civicu 5 gen hatchback silnik i wiązkę, problem polega na tym że kupiłem wiązkę z auta bez poduszek powietrznych a w aucie mam właśnie poduszki. przy skrzynce bezpieczników pod kierownicą brakuje mi jednej żółtej kostki bodajże na 8 pin (tylko o zauważyłem, byćmoże nie ma jeszcze czegoś). Jest możliwość podłączenia tych poduszek tak aby działały? Czy trzeba dużo sztukować żeby to było dobrze? Ogólnie da się żyć bez poduszek, ale jak są to pasuje je podłączyć.

Jeśli temat był to przepraszam za zamieszanie i proszę o podanie linka ponieważ przeszukałem co się dało i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania.
Pozdrawiam wszystkich.

Tompro
05-08-12, 18:55
Co ma wiązka do skrzynki bezpieczników? Nie możesz zostawić swojej skrzynki? Wiązka od poduszek jest koloru żółtego i w sumie to z tego co pamiętam łączy się z kabinówką tylko paroma kablami. Na pewno jeden idzie do zegarów do kontrolki a drugi do przekaźnika od klaksonu. Najlepiej ściągnij sobie cały manual i tam masz wszystkie schematy.

HakerPL1
05-08-12, 23:41
skrzynka jest taka sama chodzi mi o kostkę w okolicach skrzynki bezpieczników z wiązki elektrycznej. jest tam zółta bodajże na 8 pin jak pisałem z tym że są tam tylko 4 kable. nie wiem czy czasem kable z tej kostki nie idą do ecu. pytanie za 100 punktów czy ecu (oczywiście p28) ma coś wspólnego z poduszkami powietrza?

Tompro
06-08-12, 10:47
skrzynka jest taka sama chodzi mi o kostkę w okolicach skrzynki bezpieczników z wiązki elektrycznej. jest tam zółta bodajże na 8 pin jak pisałem z tym że są tam tylko 4 kable. nie wiem czy czasem kable z tej kostki nie idą do ecu. pytanie za 100 punktów czy ecu (oczywiście p28) ma coś wspólnego z poduszkami powietrza?

ECU silnika nie ma nic wspólnego z poduszkami. Poduszki mają swój komputer. Ściągnij ten manual i tam masz cały schemat instalacji. Ja u siebie w ogóle nie miałem poduszek, założyłem i działają.

HakerPL1
06-08-12, 23:41
aha, to poszukam, dzięki wielkie za informacje ;)