Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : klima w CRV gdzie wpuścić środek do odgrzybiania?

w_rebacz
31-07-12, 17:02
Witam. Na wstępie chciałbym przeprosić że nie jest to temat dotyczący Civica tylko Hondy CRV. Problem jest taki że nie znalazłem żadnego konkretnego forum CRV'ki gdzie mógłbym zadać to pytanie. Dlatego bardzo proszę o wyrozumiałość i z góry przepraszam moderatorów za ten temat.

Mianowicie chodzi o klimę w Hondzie CRV- czy orientuje się ktoś gdzie wpuścić piankę do odgrzybiania w tym samochodzie? Nie znam się kompletnie na klimach (w swoim Ciffie nie posiadam :D ) a chciałbym pomóc rozwiązać problem znajomemu, który po prostu prosił mnie o pomoc w tym temacie. Filtr przeciwpyłkowy znajduje się za schowkiem i nie wiem czy preperat należy wstrzykiwać właśnie za ten filtr czy w inne miejsce, jeśli ktoś wie dokładnie w jakie proszę o podpowiedź :)

EDIT: CRV'ka z konca 2009 roku :)

Lukas G
06-09-12, 10:22
Zalezy od tego jaka masz pianke, z reguly te marketowe wstrzykuje sie wszedzie, zaczynasz od tuneli powietrznych, przez kazda z kratek wkladasz ten dlugi gietki przewod, naciskasz spust i wyciagasz, pianka rozpyli sie na calej dlugosci kanalu. A co do filtra to i owszem, tam idzie tego najwiecej, po napelnieniu wszystkich kanalow i odczekaniu kilku sek, wlaczasz klime, obieg zamkniety, dmuchawa na 3/4 mocy i wtryskujesz pinake za filtr kabinowy ;) Ot wsio

JDMShop_pl
20-09-12, 17:42
Nawet jak masz inne niż z marketu,to działasz w ten sam sposób,czyli przez tunele powietrzne oraz potem sam filtr tak jak opisuje użytkownik powyżej. Na pewno dasz sobie radę,najgorszy jest ten pierwszy raz,daj znać jak poszło.