PDA

Zobacz pełną wersję : Dziwne sciąganie na prawo po wymiania przegubu.

CiapekBierun
30-07-12, 22:24
Witam dziś wymieniłem wraz z bratem przegub zewnętrzny w prawym kole mojej Hondy Civic EJ9 i mam dziwne uczucie że podczas przyspieszania mocno ściąga mnie w prawo. Nie wiem czy jest to związane ze zbieżnością czy może z tym że za mocno dokręciłem śrubę na piaście ?? Nie pokoi mnie to że podczas montowania cała półoś z przegubem w pewnym momęcie bardzo wystawał wnet po za obrys nadkola i po włączeniu biegu półoś się nie kręciła, lecz po stukałem po pukałem i tak jak by wskoczyła na miejsce i zaczęła kręcić. Może to jest przyczyną? Proszę o rady.

Lune
30-07-12, 23:53
To, że półoś Ci się wtedy nie kręciła to znaczy, ze wyskoczył Ci krzyżak z kamieniami z przegubu wewnętrznego. Ale jak udało Ci się trafić i wbić spowrotem to jest ok :)
Co do sciągania - sprawdz sobie zbierzność :)

CiapekBierun
31-07-12, 22:23
Dziś byłem na przeglądzie za free hehe i zbieżność była raczej ok więc trochę mnie to zastanawia. Ale może to tylko takie głupie uczucie bo jestem przewrażliwiony po tym jak nie kręciło mi sie to koło :) hehe

Simon_ses
06-08-12, 12:49
A dobrałeś odpowiedni przegub? Niektóre delikatnie się różnią, łożysko się kosi i takie skutki.

skolopendra
06-08-12, 15:09
wyrównaj ciśnienie w oponach