Zobacz pełną wersję : ...D15B2 nie odpala
...jak w temacie, a mianowicie dzisiaj poskladalem Hanke po dzwonie do kupy, wstawilem chlodnice, wlalem koncentratu, zalalem paliwem, bo nie bylo i zabieram sie do odpalania, a tu dupa. nie pisalbym tutaj, ale dodatkowo silnik kreci strasznie szybko po przekreceniu kluczyka (na pewno nie kreci tak jak powinien)
...co to moze byc?
...pompa paliwa sie zalacza (czuc paliwo w komorze silnika, wiec dochodzi)
...aku nowe. przewody WN wymienione, swieczki tez calkiem niedawno
...pozdr i dzieki za wszelkie sugestie
skolopendra
25-08-07, 22:11
aku nowe. przewody WN wymienione, swieczki tez calkiem niedawno
.a iskra jest ??
Ja przy takiego typu sytuacjach rozkrecam aparat zaplonowy i sprawdzam czy wszystkie styki przy module(po odkreceniu palca) dobrze sie trzymaja , przeczyszcze tez palec , styki po ktorych lata palec i restart ecu. W moim przypadku to dziala a tez mialem podobnie z tym kreceniem, raz zrobilo mi sie zwarcie gdzies przy impulsatorze i tez mi nie palila ale to raczej jako ciekawostka. wiec sprawdz aparat :) jak co daj znac . :afro:
sprawdż też moduł zapłonowy . pozdo.
Ej kolego !!!
nie wiem czy silnik byl rozbierany ale z tego co piszesz wynika ze pasek rozrzadu nie istnieje, badz zostal zle ustawiony ,szybkie krecenie jest spowodowane brakiem kompresji [calkowitym lub tylko czesciowym] stad rowniez problem z odpalaniem - mam nadzieje ze przy pierwszym kreceniu nie usluszales zadnego stuku - w przeciwnym razie silnik bedzie sie nadawal do rozebrania
...silnik nie byl ruszany. po dzwonie normalnie jechalem jeszcze. wczoraj na poczatku krecil jeszcze normalnie, ale zapomnialem, ze mam susze w baku, wiec go nie meczylem. dolalem paliwa i zaczal juz tak dziwnie krecic...
...pierwsze co, to myslalem o iskrze wlasnie (a raczej jej braku), ale czy jej brak objawia sie dziwnym, szybkim kreceniem?
...sprawdze aparat, swieczki...
"szybkie " krecenie moze byc spowodowane tylko slaba kompresja, rozrusznik nie musi wtedy sprezac mieszanki w cylindrach i obroty sa wyzsze. Szukaj przyczyny - moze nia byc zle wkrecona swieca po zwalony rozrzad