PDA

Zobacz pełną wersję : Stworzyć samemu czy kupic i szlifowac ??

Kamil2906
30-07-12, 16:06
Witam mam takie pytanie odnośnie hondy civic v. Mam zamiar kupic tz zrobic civica z silnikiem b16a2 tylko niewiem czy kupywac civica dajmy na to za ok 3 tys i silnik do tego dokupywac czy z zamontowanym tego rodzaju silnikiem ?? Jezdziłem juz civic-kiem v genetacji z silnikiem d16y8 . a teraz chciałbym cos mocniejszego. Doradzcie ??

Młody ŁDZ
30-07-12, 16:18
Stawiam, ze sie srednio znasz... zatem kup gotowca. ;)

Kamil2906
30-07-12, 18:48
To raczej tak nie stawiaj .Chodzi o to ze za pierwszym razem jak kupiłem to była zrobiona pod wieś tuning i nawet nie zdązyłem zmienic paska rozrządu i strzelił i połamał i tłoki i musiałem zmieniac cały silnik.

tak wyglądała jak ja kupiłem http://img706.imageshack.us/img706/6747/zdjcie063s.jpg

a tak jak ja niestety musiałem sprzedac :( http://img405.imageshack.us/img405/5513/przdlogo.jpg

Kriss91
30-07-12, 19:09
Taniej wyjdzie kupic mozliwie pewnego gotowca. Jesli jednak chcesz miec wszystko na tip top i pieniadze to sprawa drugorzedna to zwykle lepiej kupic zdrowa bude, wstawic dobre graty i zrobic Honde po swojemu.

whoytas
30-07-12, 22:49
To raczej tak nie stawiaj .Chodzi o to ze za pierwszym razem jak kupiłem to była zrobiona pod wieś tuning i nawet nie zdązyłem zmienic paska rozrządu i strzelił i połamał i tłoki i musiałem zmieniac cały silnik.

tak wyglądała jak ja kupiłem http://img706.imageshack.us/img706/6747/zdjcie063s.jpg

a tak jak ja niestety musiałem sprzedac :( http://img405.imageshack.us/img405/5513/przdlogo.jpg

a gdzie różnica?? :P sorry za OT :P

Młody ŁDZ
30-07-12, 22:54
No wiesz, zalozyl cos ala borbet i maske ala carbon. ;d endzelsy i szpuny zostaly. :p

Michu_POZ
31-07-12, 00:12
No jak wlotu niema maska z folio carbonu felgi sie zmienily lustra i lampy z nasa zostały.

kupywac civica dajmy na to za ok 3 tys i silnik do tego dokupywac sobie możesz policzyć co Ci się opłaca lepiej i zastanowić czy chcesz grzebać czy jeździć. Jeśli grzebać to robić to samemu czy zlecać komuś ?
prosta kalkulacja:
civic 3 tys
b16a2 4 tys
swap na większy hampel i tarcze z tyłu 700zl
orientacyjne ceny oczywiście dolicz robotę mechanika jak sam nie umiesz zrobić i masz wynik.

radar333
31-07-12, 11:10
Jak się pytasz to znaczy że nie wiesz. Kup gotowca snejkiterze.

Kamil2906
31-07-12, 15:40
jak bym wiedział to raczej bym sie nie pytał . Pytam bo wiem ze są tutaj prze gosćie w tej dziedzinie i znają sie na rzeczy . A zmiany których dokonałem zostały zrobione w ciągu 7-8 miesięcy. Kto wie co było by dalej niestety mój bład ze sprzedałem . I dlatego wracam do tego samochodu bo po prostu niczym mi sie lepiej nie jezdziło i w niczym nie czułem sie tak dobrze - pewnie - jak w nim.

whoytas
31-07-12, 20:26
Wszystko zależy od twojego budżetu, nie mogę napisać tobie ze bierz bude silnik osobno i dłub bo skąd mam wiedzieć ile masz na to kasy i co chesz robić, to ty sam musisz podjąć właściwą decyzje przekalkulowac sobie różne opcje itd. I najważniejsze czy to ma być auto np. Kupione za mala kasę coś pogmerane i na sprzedaż... Czy jednak chcesz włożyć w to trochę serca i sosu ale osiągnąć cel. Wielu z nas dłubie bez końca co nie raz kosztuje wiele wyrzeczeń... :-] amen, tyle z mojej strony, powodzenia.

balans
31-07-12, 21:23
Z tego co wnioskuje z twojego opisu to raczej nie za wiele sie znasz wiec kup cale auto mniej pracy , mniejsze koszty , jak dobrze poszukasz to na pewno znajdziesz cos ciekawego. Porzadny swamp to duze koszty i duzo pracy. A tak nawiasem mowiac to tloki Ci sie polamaly ? Czy zawory pokrzywily? Bo trochce rozrzadow juz zrobilem ale jeszcze niewidzialem zeby sie tloki polamaly.

Kamil2906
01-08-12, 13:40
No Własnie chce stworzyc dla siebie, dla czystej mojej przyjemności cos naprawde od serca, naprawde jestem wielkim miłośnikiem tego samochodu. Dzięki za dobre rady napewno wezme je dobrze pod uwage . Pozdrawiam Wszystkich miłośników :)

whoytas
01-08-12, 19:37
Poczytaj dzial Vg jest sporo projektów może jakas inspiracja ;) do mnie też zapraszam a co :D

Kamil2906
01-08-12, 21:23
Dzięki napewno skorzystam .