PDA

Zobacz pełną wersję : problem po zmianie deski rozdzielczej

Tomeszek
29-07-12, 18:45
po zmianie deski rozdzielczej (zostawiając starą wiązkę) świeci się check engine (nie można zrobić diagnostyki - kontrolka nie gaśnie), pompa paliwa nie chodzi (nie słychać jej), więc silnik nie odpala. Wszystko podłączone, żadne kable luzem nie zostały, wszystkie bezpieczniki sprawdzone, reset ecu robiony... dodam że tam ciągle siedzi stary auto alarm który kiedyś się zepsuł i zablokował auto, wtedy szwagrowi z tego co teraz widzę odłączyli jedną wtyczkę z centralki (zasilanie, podpiąłem na chwile to zawył), pozatym pełno różnych kabli jest poprowadzone z tej centralki - jednym słowem bajzel wew ch*j ;) może alarm blokuje zapłon? jakiekolwiek pomysły?? ja się poddaje...

TEMAT ROZWIĄZANY, DO USUNIĘCIA

salpa
04-08-12, 14:14
Pewnie wina alarmu będzie miał odciecia na pompe paliwo, aprat zapłonowy lub rozrusznik. Wyrzuc stary alarm i wtedy spróbuj cokolwiek zdziałac. na 90% to alram

Tomeszek
04-08-12, 20:28
tak to był alarm, miał wyprowadzony przełącznik od wyłączenia zapłonu, przy wyciąganiu deski musiałem zahaczyć i przełączyć, z resztą napisałem że problem rozwiązany :D