Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zgubiony kluczyk - problem z immobilizerem...!

sssikor
28-07-12, 22:53
Siema chlopaki, mam civica ej9 d14a3 i mam problem, poniewaz zgubilem jedyny czarny kluczyk z immo i niestety przez niewiedze probowalem czerwonym odpalic, a slyszalem, ze on jakos resetuje immo... Co moge w tej sytuacji zrobic? w aso rozlozyli rece i byli bezradni... czytalem o bawieniu sie z kompem, usunieciu immo i polaczeniu sciezek, ale nie ogarniam na tyle elektroniki, zeby sie za to brac... macie jakies pewne/szybkie sposoby na uruchomienie auta? wielkie dzieki za wszystkie wskazowki...

pozdrawiam, sssikor.

rooter666
29-07-12, 17:53
jeżeli ogarniasz angielski to tu masz fotostory co i jak
http://www.ozhonda.com/forum/showthread.php?48704-OBDIIa-DC2R-Immobliser-Removal

Liero
29-07-12, 20:32
Po co jakas eng strona,rozkrecasz 4 srubki od kompa,otwierasz,na plytce pisze ktora plytka to ta od immo,i ruszasz nia w jedna i w druga stronie,i tak dlugo,az sama odpadnie,tyle w temacie , pozniej sie check bedzie tylko swiecil.

sssikor
29-07-12, 21:52
juz zrobione :-) mozna zamknac temat

Yotomeczek86
30-07-12, 02:30
To może napisz dla potomnych co zrobiłeś - a nie "zrobiłem sam, więc spier... "

sssikor
30-07-12, 20:52
ok :-). bron boze nie myslalem tak!
ja poprosilem o robote kumpli, mianowicie oddalem im komputer, z ktorego zostala wylutowana kosc immo, nastepnie podpieli kompa do auta i puscili jakies kable z kostki immo :-) wszystko wyszlo fajnie jedynie swieci sie kontrolka immo oraz check, ale bedzie to zniwelowane na dniach :-)

poza tym jesli ktos nie chce sie pozbywac immo, a zgubi jedyny czarny kluczyk jest mozliwosc odczytania kodu z puszki immobilizera i na jej podstawie dorobienie kluczyka, koszt jaki powiedzial mi jeden z fachowcow to 250 zl z gotowym kluczykiem :-)

stormtrooper
22-08-12, 15:33
Mógłbyś jeszcze zdradzić jak pozbyć się świecących kontrolek? Wykręcenie diod czy coś ambitniejszego?

ps. witam i przepraszam za odkop.

sebawo
04-07-13, 09:49
Odkop stulecia, ale chciałbym zapytać, czy ktoś zastosował metodę z manuala podanego przez rooter666?
Zamiast dorabiać kluczyk z transponderem chciałbym się pozbyć immo, ale tak, żeby była to odwracalna zmiana :)
No i wyrwanie płytki, to nie rozwiązanie, jak pokazują posty - check wywala uszkodzonego kompa.

EDIT
chyba będzie trzeba przetrzeć szlak :D