PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z krokowym D14A8

Krists
28-07-12, 16:49
Witam!

Auto nie trzymało obrotów na gazie a kilka dni temu przestało je trzymać i na benzynie więc postanowiłem przeczyścić krokowca i przepustnice. Po zakończeniu tego procesu i złożeniu wszystkiego do kupy odpaliłem auto i tu mam problem - Auto po odpaleniu na jałowym trzymało 2200 i nie chce zejść niżej. Po kilkunastu km na gazie trzyma ok 1300 na jałowym a jak podkręce powyżej 3200 to się check zapala... Dodam, że po odpięciu czujnika tego na dolocie obroty spadają do 600 ( tak chciałem po prostu sprawdzić czy to nie jego wina)

Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane więc kieruję się z prośbą do Was o pomoc.

probestic
28-07-12, 17:15
Rozumiem, że reset przeprowadzałeś poprawnie ?
Kręćiłeś śrubą przy przepustnicy ? jakie efekty ?
Miałem raz podobną sytuację kilka lat temu, ale po trzecim czy czwartym resecie wszystko się unormowało.

Krists
28-07-12, 18:29
no chciałem go nauczyć od nowa ale jak widać nic to nie daje. Jutro jeszcze raz spróbuje odłączyć aku i nauczyć od nowa. Śrubą przy przepustnicy nie kręciłem

Zastanawia mnie czemu ten check sie zapala przy 3200 ;/

19Civic10
28-07-12, 20:34
Hmm, proponuje Ci odpiąć ten akumulator i zresetować go raz jeszcze, ewentualnie spróbować tą śrubką pokręcić.

fairfax
28-07-12, 22:43
Ja niedawno czyściłem przepustnice i krokowca i wszystko jest ok.

Skoro wywala Ci checka, to sprawdź błędy z ECU. Może nie łączy Ci wtyczka od krokowca?

kowal162
29-07-12, 12:44
Sprawdź kody błędu na początek. Rozkrecales przepustnice? Nie pomyliłeś kostek przy podłączeniu? Sprawdź czy motylek w przepustnicy domyka się idealnie i czy nie łapiesz lewego powietrza.w razie pytań możesz pisać na pw. Sam rozbieralem cala przepustnice i krokowy w całości i wiem jakie są cyrki jak się zle posklada to do kupy:P