Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brzeczenie ABS

Xearo
27-07-12, 14:35
Witam
Mam problem z ABS'em gdy odpalam samochod slysze glosnie brzeczenie spod maski. Nagle jest pyk , koniec brzeczenia ABS sie wyłącza i zapala sie kontrolka. Czasem podczas gdy jeszcze brzeczy po nacisnieciu hamulca brzeczy jeszcze mocniej i czuc delikatne wibrowanie na hamulcu. Czy ktoś wie co to może byc ?

MadSkillz84
27-07-12, 14:58
Pompa ABS widocznie się sypie.

offspring
27-07-12, 17:07
Właściwie to nie pompa się sypie,tylko taki zbiorniczek owalny który jest koło tej pompy nie trzyma ciśnienia kiedy pompa je uzupełnia. Miałem ten sam problem,zamówiłem inną pompę,ale nie podmieniałem calości,tylko wymieniłem właśnie ten zbiornik i check ABS-u się wyłączył(bez resetowania). Brzęczenie i tak pozostało,ale nie dzieje się to już w czasie jazdy,jedynie przy co drugim odpaleniu pompa uzupełnia ciśnienie i trzyma. Pamiętaj jak już będziesz szukał pompy(bo wątpie żeby ktoś sprzedawał sam zbiorniczek) żeby brać pod uwagę jedynie te od przedliftowej wersji, gdyż pompy od poliftów są inne.

Dextero
27-07-12, 17:12
Sam sprawdź. Zrób diagnostykę ABSu. W nogach pasażera, po prawej stronie masz wtyczkę od diagnostyki ABS. Po zwarciu przewodów -niebiesko-biały z brązowo-czarnym i przekręceniu kluczyka do zapalenia kontrolek wyświetli ci się numer błędu po przez miganie kontrolki abs. Odczytujesz numer i sprawdzasz w liście kodów co to za błąd.

Karolniki
28-07-12, 21:19
mam ten sam problem :/ i nie wiem czy używka długo potrzyma . Jestem ciekaw ile czasu zajmie wymiana takiej pompy osobie która nigdy tego nie robiła

Xearo
03-08-12, 17:31
Nie wystukuje zadnego kodu w tym problem ;)

Karolniki
03-08-12, 20:26
szukałem na allegro takiej pompy razem z tą bańką jaka jest u mnie i nie mogę znaleźć

Dextero
03-08-12, 20:56
szukałem na allegro takiej pompy razem z tą bańką jaka jest u mnie i nie mogę znaleźć
zapytaj na allegro użytkownika haparts

Nie wystukuje zadnego kodu w tym problem
jesteś pewien, że dobrze to robisz? Zwarłeś te przewody co napisałem? O ile pamiętam to w czasie testu powinna się cały czas palić kontrolka silnika, jak nie to źle coś robisz, np. twoja zworka nie przewodzi prądu lub coś innego).

Xearo
11-08-12, 08:26
Kontrolka abs zapali sie nastepnie zgasnie i tyle. Nie wystukuje nic.

Xearo
09-09-12, 18:26
Problem rozwiązany. Najprościej jak sie dało. Wystarczyło dolać płynu :)