PDA

Zobacz pełną wersję : Tytan Ds 200 - problem

data1985
27-07-12, 06:11
Witam

Po zmianie baterii w pilociku nie jestem w stanie ani otworzyć ani zamknąć samochodu z pilota. Centralny zamek działa jedynie na kluczyk. Podejrzewam że pilot się rozkodował. Pilot działa znalazłem na stronie producenta instrukcję obsługi jednak nie ma tam nic napisane na temat takiej sytuacji.

Jest tylko nadawanie nowego kodu pin, czy to chodzi o to? Jeśli tak to wciąż mam problem ponieważ postępując zgodnie z instrukcją jedynie mogę wejść w stan warsztatowy, następnie powinienem trzymać ukryty przycisk aż dioda zamiga i przystąpić do zmiany pinu. Niestety w moim wypadku nie wskakuje mi ta funkcja i jedynie co się dzieję w trybie warsztatowym to to że po naciśnięciu guzika z pilota auto miga 3 razy lampami za każdym razem

mafia35
28-07-12, 13:41
A jesteś pewien, że nowa bateria jest dobra? Wg instrukcji 3 krotne mrugnięcie światłami świadczy o słabej baterii.
Ogólnie rzecz biorąc lepiej podjechać do łebskiego elektronika zajmującego się takimi układami.

Chipsy2
28-07-12, 15:01
nie wiem jak ds 200 ale np w ds 300 pewne funkcje programuje się specjalnym przewodem z komputera ale najprościej będzie jak podjedziesz do jakiegoś gościa który zajmuje się alarmami a najlepiej żeby to był ktoś kto miał do czynienia z tym producentem

data1985
29-07-12, 20:12
Tak pilot działa normalnie. Po 2 krotnym szybkim zapaleniu zapłonu dioda reaguje na pilot i uzbraja go. Problem w tym ze nawet jeśli uzbroję go i zamknę drzwi kluczykiem alarm sam chyba po 30s aktywuję się i wyje. Musze naciskać pilot parę razy a później wyłączyć go tym ukrytym przyciskiem żeby przestał wyć... Centralny nie reaguje mimo to w ogóle.

Będę musiał się wybrać zdaję się do kogoś łebskiego w tym temacie, drogie są takie programowania pilotów?