Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Maglownica do wymiany

tiacocstoe
23-08-07, 20:37
Nie doczekałem się odpowiedzi w innym temacie więc zaczynam nowy wątek. Ktoś wymieniał? Regenerował (o ile da się) ? Ile to koszatuje, czy wymiana trudna? Prosze o info :)

sarek
27-08-07, 20:20
ja wymienialem.....okazalo sie ze tez miala luzy....
wiec "pierwotna" wyslalem do regeneracji do lodzi...
http://maglownice.polskareklama.pl/index.php?pozycja=cennik
firma wyglada spoko....ale cenowo wyszlo drozej niz mowili (niestety dowiedzialem sie od kuriera) no i ciezko sie bylo dogadac telefonicznie....ale moze dlatego ze robilem to przed urlopem i mieli urwanie glowy....fakt ze samochod jezdzi lepiej...ale mechanik powiedzial ze mogli zrobic lepiej....tak czy siak zrobili i jezdzi dobrze..... ale mieszane uczucia co do "obslugi" ale moze to byl moj przypadek.

wymiana....w sumie nie trudna....ale ustawic wszystko zeby jechalo prosto to troche trza ogarniac temat....ja oddalem do warsztatu... cena takiej uslugi u mnie ok 100

jakby co to mam przekladnie do crxa ( z drazkami, mozna jezdzic ale zalecalbym regeneracje ) oddam tanio ;-)

pzdr

tiacocstoe
31-08-07, 08:47
Witam ponownie, udało mi się znaleźć maglownice ze wspomaganiem za 150zł , tylko jej jeszcze nie widziałem. Po niedzieli jadę nabyć temat i tu moje pytanie. Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Gość mi mówi, że z nią żadnych problemów do końca nie było ( znaczy do dzwonka - biedna haneczka :/ ) a;e może jest jakiś hałupniczy sposób żeby stwierdzić czy jest w porządku przed włożeniem? Może do mechanika jakiegoś podjechać niech zopiniuje... da się tak??

sarek
03-09-07, 11:13
mechanior raczej powinien WSTEPNIE stwierdzic....ale nigdy na 100% "na oko" nie da sie tego przewidziec. moim zdaniem to troche malo jak na magiel ze wspomaganiem w dobrym stanie...

djibiza
24-09-07, 11:31
Nie chcę zakładać nowego topicu więc dołączę się tutaj, Drodzy koledzy i koleżanki. Mogę kupić maglownicę ze wspomą za całe 150zł :d ponoć sprawną. Gościu powiedział mi, że pochodzi od Civica z silnikiem 1.5. Nic więcej szczegółów nie zdradził. Na pewno nie był to silnik D15Z1 który ja posiadam. I tu moje pytanie. Czy ta maglownica podejdzie do mojej Hanki czy nie?

mcezi79
11-10-07, 20:40
Maglownice w V gen są te same niezależnie od silnika, pytanie tylko czy magiel z wspomaganiem czy bez...

neonight
11-02-08, 01:26
Nie doczekałem się odpowiedzi w innym temacie więc zaczynam nowy wątek. Ktoś wymieniał? Regenerował (o ile da się) ? Ile to koszatuje, czy wymiana trudna? Prosze o info :)
Regenerowalem maglownice a nawet dwie :) Civic IV gen i CRX II gen. Wymienilismy tuleje ktora dzieli tzw grzebien od rury osłaniającej koszt tulejki to 45 zl zakupilismy to w serwisie Hondy w Gdansku co prawda troszke pracy było ale efekt :) niesamowity ;)