PDA

Zobacz pełną wersję : co sadzicie o takim zestawie???

bow8
23-08-07, 08:06
tak jak w temacie czy ktos miał juz doczyniennie z takim zestawem???
http://moto.allegro.pl/item228963698_zawieszenie_sportowe_honda_civic_crx .html
Faktem jest ze jest to bardzo tani zestaw i znajac zycie nic specjalnego chyba ze sie myle??? wiem jedno co do zawieszenia sportowego to chyba najlepszym rozwiazaniem jest zestaw koni 1130 ale cena tez jest stosunkow duza!!!

redzikm
23-08-07, 11:03
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.

bow8
23-08-07, 14:26
moje pytanie brzmi czy wie ktos jak to sie sprawuje i czy ktos juz miał z takim zestawem doczynienia lub cos słyszł na ten temat !!

redzikm
23-08-07, 14:31
Ja słyszałem na ten temat że to szit.
Już kilka razy ktoś pytał o tego typu tanie zawieszenie.
Chyba że komuś zależy tylko na tym żeby było nisko, ale co do tłumienia czy żywotności to raczej nie jest zbyt dobre.

BartGT
23-08-07, 15:13
ja bym tego nie kupil :/

majdan
23-08-07, 15:14
@bow8
Szkoda, że sprzedawca nie podaje żadnego producenta. Warto zwrócić na to uwagę.
Zapytaj np. o ten "katalog cenowy" Cena katalogowa 1600zł? Chyba odpowiedników innych firm.
Jednak nie zawsze to co tańsze - znaczy gorsze. Czasami za logo klient musi zapłacić NIEBOTYCZNE sumy. Niestety za pomocą zdjęcia nie porównasz jakości, a to czy podejmiesz ryzyko i skusisz się na niską cenę to Twoja sprawa.

bow8
23-08-07, 23:25
to fakt tanie nie znaczy złe kazdy twierdzi ze jak zapłacim krocie to musi byc dobre jeden powie ze super bo zal mu sie przyznac ze jezdzi na beznadziejnym zawieszeniu i wydał kase w błoto a inny no wlasnie moze powie a moze nie!!! dlatego zastanawiam sie nad kupnem takiego zestawu ale najpierw chce usłyszec jak najwiecej opinii co do tego zawieszenia!!! jesli ktos cos wie to niech pisze!!!

majdan
23-08-07, 23:53
Myślę że jest to bardziej kwestia podejścia do pewnych spraw niż "zazdrości". To co dla jednego jest szczytem marzeń, dla drugiego do cienizna i tyle. Mimo wszystko polecam Ci jednak jakąś już sprawdzoną markę. Co do jakości tego towaru niczego się nie dowiesz - bo nic o nim nie wiadomo ;]

CzeX15
24-08-07, 12:30
Nie wszystkich stac na droga zawieche. Tez jestem ciekawy jak sprawuje sie taki zestaw

kenny
24-08-07, 13:22
Najpierw dowiedzcie się kto to produkuje i niech najlepiej wskażą ten katalog w którym jest podana cena 1600 plnów. Zawias to tak jak hamulce najważniejsza rzecz odpowiadająca za bezpieczeństwo. Wkładanie jakiś nonameów jest porównywalne z obcinaniem sprężyn, zakładaniem klamr na sprężyny czy wkładaniu gumek między zwoje.

cvc d15
24-08-07, 16:30
Chcesz tanią zawiechę? W podobnej cenie znajdziesz zestaw GT Cupline, albo Vogtland junior kit, ja wybrałbym taką opcje a nie jakiś noname. Oczywiście do Koni nie ma co porównywać.

bow8
25-08-07, 10:50
a jak sie sprawuje te zwawieszenie co kupiles twarde jest czy nie bo ostatnio gadałem z kolesiem który zakupił tego noname i mówił ze na dziurach twardo a na zakretach gnie sie jak stara wanna!!!

CzeX15
25-08-07, 20:49
To GT Cupline bedzie dobre?

cvc d15
26-08-07, 09:33
Jest kilka opinii na innych forach nt. GT Cupline, osobiście jeździłem astrą na takim zestawie i prowadziło się to całkiem fajnie, nie za twarde jest, ładne obniżenie i dobre tłumienie. GT handlują chyba http://www.venom24.pl/ (nie jestem pewien) jak się pytałem o cały zestaw to coś poniżej 900 zł wychodziło z przesyłką. Vogtland junior kit są na niemieckim ebayu, wychodzi napewno poniżej 1000 zł, nie szukałem opinii na ten temat