Zobacz pełną wersję : co sadzicie o takim zestawie???
tak jak w temacie czy ktos miał juz doczyniennie z takim zestawem???
http://moto.allegro.pl/item228963698_zawieszenie_sportowe_honda_civic_crx .html
Faktem jest ze jest to bardzo tani zestaw i znajac zycie nic specjalnego chyba ze sie myle??? wiem jedno co do zawieszenia sportowego to chyba najlepszym rozwiazaniem jest zestaw koni 1130 ale cena tez jest stosunkow duza!!!
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.
moje pytanie brzmi czy wie ktos jak to sie sprawuje i czy ktos juz miał z takim zestawem doczynienia lub cos słyszł na ten temat !!
Ja słyszałem na ten temat że to szit.
Już kilka razy ktoś pytał o tego typu tanie zawieszenie.
Chyba że komuś zależy tylko na tym żeby było nisko, ale co do tłumienia czy żywotności to raczej nie jest zbyt dobre.
@bow8
Szkoda, że sprzedawca nie podaje żadnego producenta. Warto zwrócić na to uwagę.
Zapytaj np. o ten "katalog cenowy" Cena katalogowa 1600zł? Chyba odpowiedników innych firm.
Jednak nie zawsze to co tańsze - znaczy gorsze. Czasami za logo klient musi zapłacić NIEBOTYCZNE sumy. Niestety za pomocą zdjęcia nie porównasz jakości, a to czy podejmiesz ryzyko i skusisz się na niską cenę to Twoja sprawa.
to fakt tanie nie znaczy złe kazdy twierdzi ze jak zapłacim krocie to musi byc dobre jeden powie ze super bo zal mu sie przyznac ze jezdzi na beznadziejnym zawieszeniu i wydał kase w błoto a inny no wlasnie moze powie a moze nie!!! dlatego zastanawiam sie nad kupnem takiego zestawu ale najpierw chce usłyszec jak najwiecej opinii co do tego zawieszenia!!! jesli ktos cos wie to niech pisze!!!
Myślę że jest to bardziej kwestia podejścia do pewnych spraw niż "zazdrości". To co dla jednego jest szczytem marzeń, dla drugiego do cienizna i tyle. Mimo wszystko polecam Ci jednak jakąś już sprawdzoną markę. Co do jakości tego towaru niczego się nie dowiesz - bo nic o nim nie wiadomo ;]
Nie wszystkich stac na droga zawieche. Tez jestem ciekawy jak sprawuje sie taki zestaw
Najpierw dowiedzcie się kto to produkuje i niech najlepiej wskażą ten katalog w którym jest podana cena 1600 plnów. Zawias to tak jak hamulce najważniejsza rzecz odpowiadająca za bezpieczeństwo. Wkładanie jakiś nonameów jest porównywalne z obcinaniem sprężyn, zakładaniem klamr na sprężyny czy wkładaniu gumek między zwoje.
Chcesz tanią zawiechę? W podobnej cenie znajdziesz zestaw GT Cupline, albo Vogtland junior kit, ja wybrałbym taką opcje a nie jakiś noname. Oczywiście do Koni nie ma co porównywać.
a jak sie sprawuje te zwawieszenie co kupiles twarde jest czy nie bo ostatnio gadałem z kolesiem który zakupił tego noname i mówił ze na dziurach twardo a na zakretach gnie sie jak stara wanna!!!
To GT Cupline bedzie dobre?
Jest kilka opinii na innych forach nt. GT Cupline, osobiście jeździłem astrą na takim zestawie i prowadziło się to całkiem fajnie, nie za twarde jest, ładne obniżenie i dobre tłumienie. GT handlują chyba http://www.venom24.pl/ (nie jestem pewien) jak się pytałem o cały zestaw to coś poniżej 900 zł wychodziło z przesyłką. Vogtland junior kit są na niemieckim ebayu, wychodzi napewno poniżej 1000 zł, nie szukałem opinii na ten temat